Fotografi za Crni balon

23_06_2009
Fotografi za Crni balon

Pozvani su svi zainteresirani fotografi da  sudjeluju u postavki instalacije koja će biti postavljena u Sarajevu. Odabrani radovi će biti dio većeg kolaža koji će se sastojati od fotografija, a imena autora će biti navedena na promocijskom materijalu...

Bimingham Electro Acoustic Sound Theatre i Udruženje za promociju umjetnosti Atelje iz Sarajeva pozivaju sve zainteresirane fotografe (amatere i profesionalce) da svojim radovima sudjeluju u postavki instalacije Zlatka Baračka Crni Balon koja će biti otvorena tokom kolovoza 2009. godine u galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu (Centar Skenderija).

Riječ je o multimedijalnoj interaktivnoj instalaciji gdje okruženje posjetitelje, pored zvuka, svjetla i scenografije, čini i fotografija. Četiri teme za koje fotografi šalju svoje radove su: balon, igla, svinja (životinja ili figura) i novac (kovanica). Predmete je potrebno predstaviti na jednostavnim pozadinama gdje se jasno vidi predmet.

Odabrani radovi će biti dio većeg kolaža koji će se sastojati od fotografija, a imena autora će biti navedena na promocijskom materijalu.

Fotografije trebaju biti u JPEG formatu, u najvećoj rezoluciji koju Vaš fotoaparat može proizvesti, u crno-bijeloj ili kolor tehnici. Ukoliko fotografirate analognim aparatom, radove skenirajte, te do 20.07.2009. pošaljite na istu mail adresu [email protected]. O selekciji radova i terminima održavanja izložbe ćete biti pravovremeno obaviješteni putem maila.