Ljetne radosti u Srebrenici

12_06_2009
Ljetne radosti u Srebrenici

Ljetni kampovi pravo su mjesto za upoznavanje novih lica, okruženja, kultura i običaja, a ovogodišnji volonterski kamp u Srebrenici poziva da tamo provedete 10 dana ljeta. Cilj kampa je pomoći lokalnoj zajednici, manjinskim povratnicima i drugim ranjivim grupama.

Ljetni kampovi pravo su mjesto za upoznavanje novih lica, okruženja, kultura i običaja, a ovogodišnji volonterski kamp u Srebrenici poziva da tamo provedete 10 dana ljeta. Već četvrtu godinu za redom Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus u suradnji sa organizacijom Emmaus Europe organizira u Srebrenici Međunarodni omladinski kamp – Franco Bettoli "Srebrenica – put ka novoj Evropi 2009." Kamp će se održavati u područnoj Osnovnoj školi u Potočarima, od 09. do 29. srpnja. Očekuje se da će na kampu sudjelovati više od 110 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Poljske, Nizozemske, Španjolske, Alžira, Srbije i Hrvatske.

Ljetni kamp u Srebrenici 2007. godine

Cilj ovoga kampa je pomoći manjinskim povratnicima i drugim ranjivim grupama na području Srebrenice. U isto vrijeme projekt će pomoći i lokalnoj zajednici Srebrenice doprinoseći rekonstrukciji uništene infrastrukture, poboljšanjem životnih uvjeta povratnika i stvarajući temelje za održiv povratak kroz učenje o pomirenju, ravnopravnosti, mogućnostima i važnosti zajedničkih akcija.

Sudionici kampa imat će priliku sudjelovati u sljedećim aktivnostima:

  • Rekonstrukcija i izgradnja ''Evropskog centra za civilni servis'' u Potočarima;
  • Distribucija namještaja, posuđa, odjeće, obuće i hrane za povratnike u ruralna područja;
  • Pomoć mještanima Srebrenice i okolice pri obavljanju poslova kao što su: rezanje drva, bojanje, čišćenje terena i obnova vodovodne mreže;
  • Kulturne i sportske aktivnosti, izleti u Sarajevo i na rijeku Drinu

Uz malo rada i puno druženja, ovaj kamp nudi priliku pomoći onima kojima je to potrebno. Za više informacija i prijave pišite na [email protected] ili posjetite web.

www.mfs-emmaus.ba