Kakve crne ploče?

12_06_2009
Kakve crne ploče?

O novom sustavu signalizacije u staroj gradskoj jezgri prethodna gradska vlast pričala je na početku svog mandata. Tek ovih dana ideja će postati cjelovita – započelo je <strong>postavljanje</strong> samostojećih ploča s općim informacijama. Crna postolja sada izazivaju čuđenje prolaznika...

O novom sustavu signalizacije u staroj gradskoj jezgri pričala je prethodna gradska vlast na početku svog mandata. Odlučno su skinuti šareni reklamni panoi i natpisi, ali na unificirane smjerokaze prema trgovinama čekalo se gotovo polovicu mandata. Konačni izgled izabran je putem javnog natječaja raspisanog početkom 2006. godine, a potpisuje ga studio Grbac.
Sustav signalizacije u staroj gradskoj jezgri izabran je putem natječaja

Osim komercijalnih sadržaja prikazanih na smeđim pločama, dvojezični natpisi na narančastim i sivim pločama upućuju prema trgovima i spomenicima, odnosno označavaju ulice i educiraju o važnijim građevinama unutar Palače.

Započelo je postavljanje samostojećih ploča s općim informacijama
Postavljene ploče nisu pretrpjele znatne kritike, preživjele su i pokušaje samoinicijativnog prepravljanja i dopisivanja informacija, a dokazale su i otpornost na sve vremenske uvjete. Tek nakon još dvije godine čekanja, ideja sustava signalizacije postat će cjelovita – započelo je postavljanje samostojećih ploča s općim informacijama. Na crna postolja, koja sada izazivaju čuđenje prolaznika, već iskušanom metodom nalijepit će se ploče sa otisnutim sadržajem.

napisao/foto: Pile