Volontiraj (i živi) u Italiji

06_06_2009
Volontiraj (i živi) u Italiji

Volonteri će živjeti u potpuno opremljenom stanu u centru Altamure i bit će im pokriveni uobičajeni životni troškovi. Aktivnosti koje će obavljati tiču se rada s djecom kroz programe neformalne edukacije u školama, promocije EVS-a, uredskih poslova i uključenja u inicijative mladih.

Organizacija EVS (European Voluntary Service) objavila je natječaj jedne od svojih članica koja traži volontere. Radi se o organizaciji Link Associazione Culturale iz Altamure u južnoj Italiji. Organizacija je raspisala natječaj putem kojeg traži 2 volontera (spol nije važan) za razdoblje 01.02.2010. do 01.08.2010. (6 mjeseci). U tom razdoblju volonteri će živjeti u potpuno opremljenom stanu u centru Altamure i bit će im pokriveni uobičajeni životni troškovi. Aktivnosti koje će volonteri obavljati tiču se rada s djecom kroz programe neformalne edukacije u školama, promocije EVS-a, uredskih poslova i uključenja u lokalne inicijative mladih. Kandidati koji se prijavljuju na natječaj trebali bi biti vedre naravi, širokih pogleda na svijet, bez predrasuda, kreativni i motivirani za rad i upoznavanje talijanske kulture i načina življenja. Jedino ograničenje je dob – u razmatranje će se uzimati samo prijave volontera starijih od 21. godine. Uz smještaj i pokrivene troškove života, volonteri će moći kroz 6 mjeseci usavršavati znanje talijanskog jezika, upoznati talijansku kulturu i običaje te stvoriti nove veze i poznanstva.

Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2009. godine, detaljnije informacije o natječaju mogu se pronaći na web stranici EVS organizacije, a o pozivnoj organizaciji i gradu Altamuri na webu organizacije Link Associazione Culturale.

www.linkyouth.org