Karta festivala i koncerata

06_06_2009
Karta festivala i koncerata

Ljeto i doba godišnjih odmora već lagano kucaju na vrata, a s njima i festivali i koncerti na otvorenom kojih u sljedećih mjesec dana ima u izobilju i za svakoga ponešto... Da ne bi plakali jer su vam neki promakli (neki već jesu), evo <strong>veeeeeliki</strong> lipanjski popis :)

Ljeto i doba godišnjih odmora već lagano kucaju na vrata, a s njima i festivali i koncerti na otvorenom kojih u sljedećih mjesec dana ima u izobilju i za svakoga ponešto...

Plačete jer vam je promaklo?

Možda plačete (ili ćete tek početi plakati) jer ste shvatili da ste propustili karlovačku proslavu  trideset godina punka - slave oni temeljito, već treću godinu, ove subote su ugostili legende punka, Sham 69, a predgrupa su im bili dugoprugaši Frontalni udar, koji slave i 20 godina djelovanja. Ako ste u Splitu u trenutku objave ovog teksta, znači da niste u Sloveniji koju pohode post-punkom opsjednuti Killers. Teoretski, mogli bi stići u ljubljanskoj hali Tivoli uhvatiti Lennyja Kravitza na drugom dijelu europske turneje, ali veći su izgledi da u plan za 9. lipnja stavite stadion Borac u Banja Luci i znatno jeftinjih 15 eura (Edit: Ljubljana otkazana, Banja Luka pomaknuta na 23. srpnja!).

Legendarni Eagles i (navodno ponovno) žestoki Korn istoga dana (10.6.) sviraju u Beču, Eaglesi u Stadthalleu, karte po cijeni 72.40€ (wow!) nabaviti tu, a Korn u klubu Gasometar za 41.50€ po karti koje su dostupne tu. Vadimo vam mast?  Ponude su primamljive, ali odredišta daleka i rokovi blizu. A'mo na realnije opcije za koje više ne možeta reći da niste na vrime znali!

Na vrime planirajte!

Dosta realnija destinacija po prihvatljivim cijenama je dvodnevna riječka Hartera u bivšoj tvornici papira koja će drmati od rocka do elektronike 12. i 13. lipnja. Festivalska ulaznica košta 220 kuna u pretprodaji, na upadu će trebati dati 30 kuna više, a u prodaji su i jednodnevne ulaznice, cijene 150 kn u pretprodaji, a 180 kn na dan koncerta. Među izvođačima se navode Royksopp, Klaxons, DJ Sasha, Let3, Elvis Jackson, One Piece Puzzle, Mandril, Laibach.. Više informacija o programu čitajte na linku.

Eagles 13.6. pohode Milano, a karte, ako nisu već rasprodane, po očekivano masnim cijenama možete pokušati nabaviti na nekoliko internetskih stranica, dok Kravitz istoga dana (edit: vjerojatno odgođeno) pruža zasad posljednju šansu u bečkom Stadthalleu, po cijeni od 61.10€. Za ulaznice klikajte na link.

Nedjelja, 14.6. je zgodan dan za poviriti u Zagreb, pošto se na Ribnjaku proslavlja otvaranje dvotjedne manifestacije Park in Zagreb uz Pips Chips & Videoclips, Elemental, ST!illness, Zinedin Zidan, Fali V, Hi Fju, Hakuna Matata, Kolodvor i Second Hand Band, a dvorište SC-a rasplesati će dugoočekivani Flogging Molly, za koje će biti potrebno izdvojiti 120 kuna u Dirty Old Shopu.

Druga polovica lipnja

Ljubitelji nešto oštrijeg zvuka neće propustiti pravu poslasticu 16. lipnja u zagrebačkom Domu sportova uz Heteru, Killswitch Engage, te legendarni Slipknot. Ulaznica začudo još ima i mogu se nabaviti ovdje po cijeni od 220kn.

Već dan poslije bubnjiće će dokrajčiti američki nu-metalci Disturbed u zagrebačkom Boogaloo clubu. Karte po cijeni 160kn kupite na  linku.

Za one nešto dubljeg džepa Nickelsdorf je pravo mjesto od 19. do 21.6. kada se održava kultni Nova rock. Po cijeni od 118.50€ možete pogledati i čuti bendove kao što su: Metallica, Faith No More, Nine Inch Nails, Slipknot, Gogol Bordello, Placebo, Kaiser Chiefs, Chickenfoot, Killswitch Engage, In Extremo, Chris Cornell, Staind, Monster Magnet, Die Toten Hosen, Limp Bizkit, Machine Head, Guano Apes, Dimmu Borgir, Static X, Sevendust... Više informacija o programu potražite na www.novarock.at, a karte možete kupiti ovdje.

Popis imena za one nešto dubljeg džepa

I dok neki mogu potegnuti do Austrije, oni koji nisu u mogućnosti napuštati zemlju mogu svratiti na zagrebački Ideš fest (www.idesfest.com) koji na Savskom nasipu 19. i 20. lipnja za cijenu karte od 60kn u pretprodaji, a 80 na dan koncerta nudi dvodnevni program sa imenima kao što su TBF, Ajs Nigrutin & Timbe, Antenat, Bas Mooy, Casual violence... Karte možete kupiti i preko interneta.

U subotu, 20.6., varaždinsku će Arenu razvaliti Limp Bizkit uz svesrdnu pomoć lokalnih snaga Voodoo Lizards i Cold Snap. Karte po cijeni od 200 kuna možete naručiti na linku.

U Ljubljani na Križankama će 22.6. gostovati legendarna irska pjevačica Sinead O'Connor, uz podršku Vave i Urbana, a za kartu, koja se može naručiti na linku biti će potrebno izdvojiti 45 eura. Već dva dana poslije, 24.6., ista postava će zasvirati u pulskoj areni, a cijena karte za ovo posebno iskustvo je 250 kn - možete je naručiti preko interneta.

Simply Red istoga dana pohode halu Tivoli u Ljubljani, a karte po cijeni 40.50€ mogu se nabaviti na linku. Bend zaobilazi Hrvatsku, ali i beogradski Kalemegdan, gdje sviraju 26.6., cijena karte 38.60 eura (Kupuješ?) je dovoljno blizu.

Kontroverzni Marilyn Manson šokirati će Intersport arenu u austrijskom Linzu 24. lipnja, a karte po cijeni 41.45 eura su dostupne na  linku.

Istoga dana počinje i zagrebački T-Mobile INmusic festival. U dva dana će pozornicama na Otoku mladeži prodefilirati Franz Ferdinand, Kraftwerk, Yeah Yeah Yeahs, Lily Allen, Dimmu Borgir, Moby, Anthrax... Više o svemu na službenom forumu.

Koncertnu ponudu za lipanj privodimo kraju sa Dinosaur J.R. koji će svoj deveti studijski album promovirati u zagrebačkom Boogaloo klubu. Karte po cijeni od 150 kn u pretprodaji dostupne ovdje i u Dallasa na Pjaci.

Sasvim blizu, zagazili u srpanj

I  još nešto sasvim blizu - uru i po' do dvi i kvarat plovidbe... Festival ekstremnih sportova na otoku Visu, održava se od 24. lipnja do 4. srpnja. Odlična staza za biciklističku trku, stijena za penjanje, radionice te glazbeni program tokom utrka garantira dobru zabavu svih 10 dana festivala. Za večernji glazbeni program su zadužene splitske snage iz kluba Kocka: Let 3 u subotu 27. lipnja, festival elektronske glazbe Burning the beach u Komiži na plaži Kamenice u petak 3. srpnja, te zatvaranje u subotu 4. srpnja uz Gipsy Mambo orkestar… Ako sad još najavimo i Vanka regule u Sutivanu na Braču, koji počinje 12. srpnja, otiši smo predaleko u idući mjesec ;)

'Ko će sve to platit...

napisala: KMaja
foto: Maja Prgomet