Kontra gromu, kontra kiši

29_05_2009
Kontra gromu, kontra kiši

U četvrtak je, usprkos prijetnjama prognostičara, program Festivala Mediteranskog Filma Split, održan na svim predviđenim lokacijama, iako u ponešto<strong> izmijenjenom</strong> redoslijedu. U slučaju kiše filmovi sele u dvoranu kina Tesla, no <em>Fešta balkanika </em>ne bježi iz Akvarija.

U četvrtak je, usprkos prijetnjama prognostičara, program Festival Mediteranskog Filma Split, održan na svim predviđenim lokacijama, iako u ponešto izmijenjenom redoslijedu.

Tako je retrospektiva u ne odveć rashlađenoj Kinoteci donijela neobičan jugoslavenski film Muke po Mati. Šipci i mirha su se ugurali u raspored i zamijenili mjesta sa kasnovečernjom projekcijom, te je film prikazan već u 18 sati. Hrvatski kandidat Solo privukao je publiku u 21 sat u ljetno kino Bačvice. Nepretenciozna i jednostavna, priča o jako hrabrom jedriličaru malo je koga mogla ostaviti ravnodušnim. Film Ekscentričnosti jedne plavuše zabavljao je publiku od 23 sata, dok su se u Akvariju posluživale finger food mediteranske poslastice kulinarske škole Oliva Allegra uz nezaobilazno vino.


Osma epizoda Malog mista - Šporka posla, u čast Danijelu Marušiću

Plan evakuacije pred kišom



Danas se u Kinoteci u 16 sati prikazuje retrospektiva Kino kluba Split, a u 18 slijedi tursko – francuska Svadbena pjesma. U čast iznenada preminulom Danijelu Marušiću Kinoteka će u 19:30 ugostiti osmu epizodu kultnog Malog mista, a ulaz je besplatan. Na Bačvicama će se, ako vrijeme dopusti, vrtjeti talijanska komedija Blagdanski ručak u 21 sat, te španjolski Camino u 23 sata. U slučaju kiše filmovi će se prikazati redom u 16, odnosno 18 sati, u subotu u dvorani kina Tesla. U Akvariju će biti vruće uz DJ Seru, Feštu balkaniku i povoljnu rakiju.

www.splitmedfilmfest.com