Publika se vratila po još

26_05_2009
Publika se vratila po još

Sinoć je u kinu Bačvice otvoren drugi po redu <em>Festival Mediteranskog Filma Split</em>. Red za<strong> </strong>karte<strong> </strong>koji se formirao pred blagajnom dokaz je kako se splitska publika nakon prošlogodišnjeg <strong>golemog</strong> odaziva oduševljeno vratila po još. A današnji filmski maraton već traje...

Projekcijom francuske Božićne priče sinoć je u ljetnom kinu Bačvice svečano otvoren drugi po redu Festival Mediteranskog Filma Split. Red za karte koji se formirao pred blagajnom dokaz je kako se splitska publika nakon prošlogodišnjeg golemog odaziva oduševljeno vratila po još. Dupkom popunjeno gledalište pozdravio je organizatorski trojac, zahvalili su publici i sponzorima te pobrali topli pljesak okupljenih.
Red za karte dokaz je kako se publika vratila po još

Prvi film prikazan u konkurenciji obiteljska je drama prepuna opaljenih likova u neobičnim situacijama, koja u svojih 2ipo sata trajanja otkiva tajne ljubavi, formulu za preživljavanje tumora i masu šporkice nataložene kroz godine među rodbinom.
Na trenutke zabavan, na trenutke dirljiv, simpatičan je to film, ali ipak nije jedan od onih koji će natjerati na dublje promišljanje i bolje upoznavanje sebe – kvalitetno provedena 2ipo sata, ali od ovog Festivala smo ipak navikli na bolje.

Laganica ugodan tulum


Nakon projekcije u Akvariju pozadinsku glazbu za ćakule pružio je pomalo nezainteresirani Partet. Ruku na srce, nije se ni publika nešto pretrgala od podrške, već se separirala na grupice, pijuckala, ćakulala, degustirala kolačiće... Sve u svemu, sasvim ugodno druženje, uz nenametljivu finu muziku, dobrodošla prilika za kometniranje odgledanog, kao i za planiranje pohoda u utorak...
Zadovoljan dio obitelji naprednog dvogodišnjaka


Utorak već od 16



A danas nas čeka uistinu bogat dan – već od 16 sati kreće retrospektiva pod nazivom Splitsko stanje uma u kinoteci Zlatna vrata. Prva će se prikazati sedamdeset godina stara čehoslovačka romanca Američka jahta u splitskoj luci, koja prati zaljubljivog sina grofice de Milesi i grofičine financijske probleme. Naravno, stvar spašava vlasnik plovila iz naslova.
U 18 sati, također u Kinoteci, natjecateljski dio programa donosi vrtlog avangardnog eksperimentalnog apsurda o potrazi u talijanskom filmu Beket, koji se oslanja na klasik o Godotu.
Shiva, višestruko nagrađivana izraelska crnohumorna drama posvećena istraživanju odnosa u obitelji, prikazuje se u 21 sat u ljetnom kinu Bačvice. Za okorijele filmoljupce slijedi i projekcija u 23 sata, španjolska ženska drama o zatvorenicama, njihovim životima unutar zidina i uzletu prema duhovnoj slobodi.

One željne cupkanja će u isti sat u prostoru Akvarija dočekati Rockenstein i rasplesati skriveno plesno čudovište.

www.splitmedfilmfest.com
napisala: KMaja
foto: FMFS