Zagrijavanje za xSTatic

13_04_2009
Zagrijavanje za xSTatic

Dok odbrojavamo tjedne do prvog splitskog međunarodnog festivala urbane kulture zagrijavanje je počelo već prošlog <strong>petka</strong> nastupom<em> Sinsteta</em> u Quasimodu. Sljedeća tri petka će nas na istoj lokaciji pripremati domaći glazbenici, uz projekcije videa i dokumentaraca.

Dok odbrojavamo tjedne do prvog splitskog međunarodnog festivala urbane kulture, xSTatic, zagrijavanje za spektakl koji će probuditi Plokite počelo je već prošlog petka nastupom splitsko-zagrebačkog kolektiva Sinsteta u klubu Quasimodo. Red muzike, red brejkanja te b-box battle između splitskog repera Phlaggme i Yule iz Kolektiva nabrijali su splitsku publiku.

Zagrijavanje za xSTatic je - počelooooo

Sljedeća tri petka će nas na istoj lokaciji za centralni događaj pripremati domaći glazbenici, uz projekcije videa i dokumentaraca.

Program zagrijavanja u Quasimodu:
17.04. | kid VA
24.04. | Banana sound // OTKAZANO
01.05. | after Marjan Downhill party: Frane Đokić vs. Dragan Delić

Posljednje zagrijavanje obilježit će projekcije filma Skate forever i megapremijera filma Vajt – životne priče 33godišnjeg Daniela Belea zvanog Vajt koji se počeo baviti skejatnjem i postao svojevrsna legenda, no film više priča o njegovoj heroinskoj ovisnosti.

Osim svirki u Kvazija, Splićanima su organizatori festivala pripremili još neka iznenađenja u po bijela dana, koja će oživjeti gradske ulice i prije samog festivala. Let'STatic!

Festival službeno počinje 21. svibnja - zagrijavajte se i uz split.com.hr ;)