Dosta je prcanja!

01_04_2009
Dosta je prcanja!

Bez puno novca, čista srca i volonterskim radom iz ničega smo stvarali nešto bez čega život mladih u Splitu danas ne bi bio isti, a što se cijeni ne samo u našem gradu. Odlučili smo otići do kraja – imati barem jednog svog člana novog saziva Gradskog vijeća Grada Splita!

Od 2004. kreiramo javno mnijenje sve većeg broja sugrađana, prvenstveno informiramo mlade. Prethodnih godina forum portala split.com.hr bio je jedino mjesto na kojem su stavovi mladih bez cenzure dopirali do medija i javnosti. Iza nas su projekti i akcije koje su podigle kvalitetu življenja mladih u gradu Splitu – izložbe, koncerti, sudjelovanje u izradi Gradskog programa djelovanja za mlade, pokretanje informativnog centra za mlade, iniciranje osnivanja Savjeta mladih… i najveći, najpopularniji i nastariji medij (mladih) za mlade Splita - split.com.hr.


Izlazimo na izbore



Bez puno novca, čista srca i volonterskim radom iz ničega smo stvarali nešto bez čega život mladih u Splitu danas ne bi bio isti, a što se cijeni ne samo u našem gradu. Odlučili smo otići do kraja, zalagati se za interese mladih na svim, baš svim, područjima – imati barem jednog svog člana novog saziva Gradskog vijeća Grada Splita! Izlazimo na izbore sa svojom listom – Lista splitski.portal!


Idemo do kraja - ulazimo u Gradsko vijeće!

Mi smo istinski predstavnici



Kao i do sada osluškivat ćemo bilo mladih, biti na izvoru informacija i kritika i među prvima inicirati i pokretati, izvlačiti mlade sa margina društva i politike. Primjenjujući internet tehnologiju, sudjelovanje u radu Gradskog vijeća podignut ćemo na novu razinu – naši članovi Gradskog vijeća stvarno će biti predstavnici onih koji su ih izabrali.

Dosta je prcanja, glasaj za listu splitski.portal!


Nitko nas ne može kupiti


Lista velog mista je za status koji je uživala u još uvijek aktualnom sazivu dobila povjerenje samo 7041 birača. Milijan Sesar je u Gradskom vijeću sa mizernih 2453 glasova, a Slobodan Beroš sa 94 glasa više. Ne bojimo se velikih igrača jer prošli su izbori dokazali da ni najveći broj glasova, 14367 za koaliciju SDP, HNS, HSU i HSS, ne garantira vlast. Računica je jasna – nećemo ni kune sredstava uložiti u promidžbu jer naš glas se već dovoljno daleko čuje, ostat ćemo neutralni, nezavisni od svih sponzora, kao i do sada. Među 30 tisuća mjesečnih posjetitelja portala split.com.hr možemo skupiti dovoljan broj glasova za ostvarenje cilja. Ne treba ni isticati s kojom smo lakoćom zadovoljili uvjet za kandidiranje tj. 150 valjanih potpisa birača upisanih u popis.

Lokalni Izbori će se održati 17. svibnja, a u narednih mjesec dana svaki dan ćemo predstavljati po jednog člana liste i po jednu mjeru iz našeg dobro razrađenog programa te svim našim posjetiteljima pružiti mogućnost kritike, a u posljednja dva tjedna kampanje održat ćemo niz tribina i druženja kako bi se upoznali i izvan virtualnog svijeta.

Već od 21:00 na split.com.hr pročitajte predstavljanje nositelja liste te komentirajte prvu mjeru


Prije godinu dana smo se prodali Kerumu koji je sada od nas zatražio da se povučemo iz izborne utrke jer mu remetimo planove... I to je to, povlačimo se :(

I ispričavam se Omladinskoj informativnoj agenciji BiH (www.oiabih.info) što smo u trenutku inspiracije posudili vizualni identitet njihove predizborne kampanje "Razdrmaj državu - Kad mladi glasaju!" kojom informiraju i animiraju mlade za izlazak na izbore. Trebao bi netko i nas razdrmati jer gore iznesene brojke, nažalost, nisu bile prvoaprilska šala - na prošle lokalne izbore izašlo je samo 49.794 birača,  112.569 ih je tog dana imalo pametnijeg posla.