Top problem vikenda

14_03_2009
Top problem vikenda

Vijest o novom izgledu Facebooka počela se širiti kao neka zaraza, odjednom sve glasnije čuđenje, negodovanje, komentiranje - maklo je statuse, sve je pomišano, di su slike, a di grupe... I, u čemu je baza? Može li se vratiti stari dizajn? Ah, kakvi problemi nas more...

Vijest o novom izgledu Facebooka počela se širiti kao neka zaraza, odjednom sve glasnije čuđenje, negodovanje, komentiranje - maklo je statuse, sve je pomišano, di su slike, a di grupe... Istovremeno, niču nove grupe "Vratimo stari fejs", "Ako skupim 100 000 ljudi u ovu grupu – Facebook vraća stari dizajn" i slično. Prvo smo na profilu splitskog.portala primijetili novine, a tek jučer su nam se i privatni profili prilagodili, a danas vjerojatno više nema nikog sa old lookom. I, u čemu je baza? Može li se vratiti stari dizajn?

Novi izgled dobio je i profil splitskog.portala

Nemamo pojma koji su stvarni razlozi promjena u izgledu Fejsa – možda je lukavi marketinški trik, možda je lijek protiv nezainteresiranosti stjecanjem navike, možda je želja za ispunjenjem potreba korisnika… Iako je raspored čudan i obuhvaća više sadržaja nego prije – nemojte se nervirat, naviknut ćete se ;)

Kreirane su razne grupe pomoću kojih navodno možemo kroz 10 objašnjenih koraka vratiti izgled kakav smo imali prije. Prvo se učlanimo u tu grupu, pozovemo sve svoje prijatelje, instaliramo neku tamo aplikaciju i puf – vidimo stari FB. Točno? Ne! Dizajn je nepovratan. Zato, ako ste već postali članom neke od tih grupa – slobodno iziđite iz njih – ne koriste ničemu.

Grupe podrške starom izgledu - ljudski se nadati
 
Više nas ni ne pita "Što trenutno radite?", nego "Što ti je na umu?"– ako ste nacionalno osviješteni pa imate FB na hrvatskom. Jedina novost na koju vjerojatno nitko neće imat primjedbu je nova mogućnost kojom u statusu možete objavljivat i fotografije i videa i linkove i wall poruke.

Ah, kakvi problemi nas more ovaj vikend… :D
 

P.S. Papak 'ko još nije frend splitskog.portala i član istoimene grupe :P