Splitska gradonačelnica?!

21_02_2009
Splitska gradonačelnica?!

Predviđaju se rezultati lokalnih izbora, no pravo iznenađenje sigurno bi bila - kandidatura žene na mjesto splitske gradonačelnice. Na portalu libela.org revno zapisuju i predstavljaju potencijalne čelnice Dubrovnika, Metkovića, Sinja, Šibenika, Zadra… Može li se dogoditi čudo?

Sve je manje vremena do lokalnih izbora u svibnju, za sada su najavljene samo tri kandidature za splitskog gradonačelnika: Kerum, Kuret, Ostojić. Uspoređuju se rezultati anketa, predviđa budućnost, no pravo iznenađenje izbora sigurno bi bila - kandidatura žene na mjesto splitske gradonačelnice. Na portalu libela.org revno zapisuju i predstavljaju potencijalne hrvatske žene gradonačelnice, načelnice i županice. Prema najavama, svoju kandidatkinju imat će Dubrovnik, Metković, Sinj, Šibenik, Vodice, Zadar, Omišalj, Rijeka, Opatija, Zagreb, Bjelovar… Može li se u Splitu dogoditi čudo? Barem kandidatura, izbor bi ipak bio preveliki iskorak.


Na portalu o rodu, spolu i demokraciji  traži se i Mesićeva nasljednica
Portal libela.org informacijski je portal koji pruža informacije o rodu, spolu i demokraciji. U društvu splitskog.portala – split.com.hr jedan je od sedam neprofitnih medijskih projekata financiranih putem natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u ovoj godini.

U moru informacija o demokraciji i rodnoj ravnopravnosti zanimljivi su i prigodni podatci da trenutno u Hrvatskoj vladaju tri županice, devet gradonačelnica, trinaest načelnica, a Šibensko-kninska županija trenutno ima najviše gradonačelnica u Hrvatskoj.