Piši o boljem svijetu

18_02_2009
Piši o boljem svijetu

Goi Peace Foundation i Unesco raspisali su natječaj za pisanje eseja za mlade na temu Uloga znanosti u izgradnji boljeg svijeta. Najbolji radovi biti će novčano nagrađeni, a  autorici ili autoru prvonagrađenog eseja bit će plaćen i put u Japan.

Goi Peace Foundation i Unesco raspisali su natječaj za pisanje eseja za mlade na temu Uloga znanosti u izgradnji boljeg svijeta. Znanstveni napredak umnogome je doprinio ljudskoj vrsti, međutim neki od njegovih učinaka su upravo suprotni.

Pitanje na koje u eseju treba odgovoriti je: Koja je vrsta znanosti i tehnologije, po vašem mišljenju, potrebna za stvaranje pravednijeg, održivog i uspješnijeg svijeta za sve? Izrazite vašu viziju znanstvene budućnosti, uključite primjere studija ili istraživanja u kojima bi željeli sudjelovati i sve to pošaljite završno sa 30. lipnjem 2009.

Najbolji radovi biti će novčano nagrađeni - 1. nagrada priznanje i 100 tisuća yena odnosno cca 1000$, 2. nagrada priznanje i 50 tisuća yena odnosno cca 500$. Autorici ili autoru prvonagrađenog eseja bit će plaćen i put u Japan. Za sve detalje o uvjetima i načinima prijave posjetite web.

www.goipeace.or.jp