Studentima sve bolje

04_02_2009
Studentima sve bolje

Pješački nathodnik premostit će Maticu hrvatske,  definira se izgled Likovne akademije,  <strong>napreduju</strong> radovi na Medicini i Mamutici, odabran je izvođač radova SCa i Studentskog doma te projektant nove zgrade Pravnog fakulteta, a završeno je projektiranje Filozofskog fakulteta...

Nakon desetljeća čekanja, pješački nathodnik prema projektu arhitekta Ante Svarčića premostit će frekventnu Ulicu Matice hrvatske te tako u cjelinu spojiti ulicu Ruđera Boškovića. Budući da je zamišljen kao montažna konstrukcija to jamči kratke rokove izgradnje ne bude li ponovnih imovinsko pravnih problema.

Opločenja od bračkog kamena i specifična rasvjeta u parapetima

Lavčević inženjering bi radove trebao završiti u svibnju ove godine do kada bi se s radom već trebala uhodati i nova zgrada Sveučilišne knjižnice koja se ovih dana oprema namještajem, a u tijeku je i postavljanje posebnih spremnika za knjige.

U drugoj fazi izvest će se i nathodnik s liftovima za invalide

Nakon rošada prvotnih planova rasporeda zgrada unutar kampusa definitivno je da će se Likovna akademija ipak graditi istočno od Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, a njen izgled će arhitekti definirati putem natječaja do kraja ovog mjeseca. Napreduju i radovi na drugoj fazi Medicinskog fakulteta te na Mamutici, zgradi triju fakulteta - Pomorskog, KTFa i PMFa, u susjedstvu FESBa. Iako je početak radova bio najavljen za studeni prošle godine, tek je odabran izvođač izgradnje objekta Studentskog centra i Studentskog doma, zapadno od Ekonomskog fakulteta. Odabran je i projektant nove zgrade Pravnog fakulteta, a završeno je projektiranje Filozofskog fakulteta za kojeg se uskoro očekuje i lokacijska dozvola.

napisao: Pile
foto: Goran Leš