Mobitel film festival

19_11_2008
Mobitel film festival

Plavi zub je filmski festival u kojem mogu učestvovati doslovno svi pa će na jednom mjestu povezati etablirane autore i amatere. Jedini kriterij prijave na festival je da je autor film snimio mobitelom. Grand Prix nagrada je mobitel koji će pobjedniku pružiti još više mogućnosti...

Plavi zub je filmski festival u kojem mogu učestvovati doslovno svi pa će na jednom mjestu povezati etablirane autore i amatere. Jedini kriterij prijave na festival je da je autor film snimio mobitelom.

U zagrebačkom kinu Europa će se, 06. prosinca 2008. u natjecateljskom dijelu festivala prikazati prijavljeni amaterski filmovi podijeljeni u četiri tematske kategorije:

  • krivo je more / more then words (ljubavni)
  • štefica cvek u raljama života / life is life (život)
  • hajde da ludujemo / I don't feel like dancing (glazba)
  • ima li pilota u avionu? / LOL (humor)
Izvan konkurencije prikazat će se radovi afirmiranih umjetnika. Na taj način mladi autori dobivaju priliku da se predstave publici, ali isto tako i etablirani umjetnici imaju priliku pokazati kako doživljavaju nove medije.


Autori amateri mogu prijavljivati svoje radove do 01.12.2008. putem uploada na www.plavizub.com gdje se nalaze i opširnije informacije o pravilima sudjelovanja. Pristigle radove pregladati će žiri koji će izabrati najbolje koji ulaze u konkurenciju za nagrade. Grand Prix nagrada je Simpa internet paket i mobitel Nokia N96 koji će pobjedniku pružiti još više mogućnosti snimanja filmova. Konačne pobjednike neće izabrati samo žiri već i publika festivala.

www.plavizub.com