Štednjom zaradi 500kn

31_10_2008
Štednjom zaradi 500kn

Davnog 31. listopada 1924. godine u Milanu su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize. Info zona povodom Dana štednje otvara natječaj za najbolji plakat radnog naslova "potaknuti štednju kod mladih", a kojeg nagrađuje sa 500kn...

Davnog 31. listopada 1924. godine u Milanu su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je zadnji dan listopada ustanovljen kao Svjetski dan.

Info zona povodom Dana štednje otvara natječaj za najbolji plakat radnog naslova "potaknuti štednju kod mladih". Rok za prijavu je 21.03.2009., a nagrada za najbolji rad je 500 kuna.


Štednja je vrlina


Štedljivost (za razliku od škrtosti) svakako je vrlina. Štedjeti je dobro i poželjno, osobito zbog trenutnoga stanja velike zaduženosti u kojem se nalazi Hrvatska. Stoga bi hrvatski građani trebali biti »vrli« - i štedjeti. Mladima je zbog slabog priljeva sredstava malo teže štedjeti, ali to nije razlog da ne razvijamo štedljivost kao osobinu. Štedjeti se može na tisuće načina, budite kreativni, počnite od štednje energije pa štedite zeleno, štedite na cigaretama (tj. prestanite pušit :) ) pa štedite zdravo ili jednostavno štedite kovanice (kasica je provjereno koristan izvor sredstva za crne dane, pa makar falilo samo za kavu)


Prvo treba zaraditi da bi mogli štedjeti :)

Nauči štedjeti


Hrvatska udruga banaka već duže vrijeme po gradskim središtima diljem lijepe naše organizira besplatne radionice na temu: Upravljanje osobnim financijama “Kako uskladiti primanja i troškove?”

Radionice su obrazovnog karaktera i nisu financijsko savjetovanje već prenošenje načina i iskustava predstavnika banaka, ali i polaznika, dakle interaktivnog tipa, s uključenim vježbama i diskusijom. Radionice u organizaciji banaka i Hrvatske udruge banaka (www-hub.hr), besplatne su za polaznike, uz prethodnu najavu (tel. 01/48 60 080 ili mail [email protected])

Za ovu jesen pripremili su nekoliko termina, sljedeći je 13.11.2008., četvrtak u 17.00h uz predviđeno trajanje od 90 minuta, mjesto održavanja je Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica Slobode 2, Split.