Kapo o' škovaca: splitska sramota!

13_10_2008
Kapo o' škovaca: splitska sramota!

Možda sve to znamo i koristimo činjenicu da se ovakve stvari rijetko sankcioniraju? Možda ne želimo znati tko zbrinjava tu vrstu otpada ili nam jednostavno nije stalo? Koliko bi škovacina trebalo i koliko puta dnevno bi se škovace trebale vozit da se ove stvari ne događaju?

Kupimo stan za stotine tisuća eura, platimo meštre nekoliko tisuća eura, i na kraju građevinski otpad iz tog istog stana, za možda sto, dvjesto eura ostavimo na ulici, i očekujemo da ga netko besplatno odveze?

Platili smo uređenje stana zašto bi i odvoz otpada...

Možda nam je u tom slučaju stan lipše uređen? Možda ne želimo znati tko zbrinjava tu vrstu otpada ili nam jednostavno nije stalo? Možda sve to znamo i koristimo rupe u sustavu; i činjenicu da se ovakve stvari rijetko sankcioniraju?

...kad nas nitko zbog toga neće kazniti?

Cviće u Gradu nije nam dovoljno lipo, pa ga treba ukrasit škovacama? Problem je odložit u košaricu za škovace ili nosit sa sobom do najbliže?

Problem je napravit korak više

Želimo odvojeno prikupljanje otpada, a u istom trenutku većina posuda za tu namjenu na ulicama bude uništena?

Kako spojiti odvojeno prikupljanje otpada i uništavanje posuda

U svakom prodajnom centru, i na preko 200 lokacija na ulicama organizirano je odvojeno prikupljanje papira, a većini djelatnika prodajnih centara i građana ne samo da je teško karton odložiti na pravo mjesto, nego je teško i složiti tu kutiju da barem zauzme manje mjesta u posudi za smeće?

Organizirano je odvojeno prikupljanje papira!

Na plakatu piše ime one osobe koja je dala nalog da se zalijepi. Naravno, taj se ne smatra odgovornim za mjesto gdje se isti nalazi. Zatvoren krug. Kolika kazna bi trebala i na koji način sankcionirati odgovorne da nam nove posude za škovace ne izgledaju kao da im je sto godina?

Na plakatu piše tko je odgovoran, a prođe bez kazne!?

Koliko bi škovacina trebalo i koliko puta dnevno bi se škovace trebale vozit da se ove stvari ne događaju?

napisao/foto: Alen Ćurin, univ.spec.oec