Uf, ti plakati...

Postavljanjem većeg broja panoa za plakatiranje i dodjeljivanjem koncesije, Grad zadovoljava preduvjet konačnog obračuna s plakatnom mafijom, no organizatori manjih ili neprofitnih događanja vjerojatno će se opet radije prikloniti "ljudima na biciklama"...

Postavljanjem većeg broja panoa za plakatiranje i dodjeljivanjem koncesije, Grad zadovoljava preduvjet konačnog obračuna s plakatnom mafijom. Koliko god se komunalne službe trudile suzbiti ga ili barem ograničiti, nelegalno plakatiranje do sada je bilo nužnost. Manja gradska događanja mogla su se legalno oglasiti tek na nekoliko mjesta u gradskom središtu ili se organizator trebao upuštati u avanturu velike medijske kampanje i zakupiti oglasni prostor jumbo plakata uz gradske prometnice ili city lighta na autobusnim stanicama.

Standardizirani i estetski prihvatljiviji panoi preplavljuju grad

Hoće li cijena oglašavanja koju će ponuditi koncesionar, tvrtka Media, odgovarati organizatorima manjih ili neprofitnih događanja koja ne raspolažu velikim budžetima? Vjerojatno će se opet radije prikloniti "ljudima na biciklama" koji su posljednjih godina uspostavili monopol i s nelegalnim plakatiranjem uhodali dobar biznis. Neki gradovi su lako riješili taj problem i neprofitnim događanjima namijenili dio oglasnog prostora po povlaštenoj tarifi.

napisao/foto: Pile

Info zona Facebook