Nema više dima

01_10_2008
Nema više dima

Do kraja listopada iz dimnjaka bolničke toplane na Firulama više ne bi trebao sukljati gusti crni dim. Apokaliptična vizura (video!) postat će stvar prošlosti kada se umjesto mazuta kao energent počne koristiti ekološki prihvatljiviji i ekonomski isplatljiviji - prirodni plin.

Do kraja listopada iz dimnjaka bolničke toplane na Firulama više ne bi trebao sukljati gusti crni dim pri svakom paljenju peći. Apokaliptična vizura postat će stvar prošlosti kada se umjesto mazuta kao energent počne koristiti ekološki prihvatljiviji i ekonomski isplatljiviji - prirodni plin.
Apokaliptične vizure Firula postaju stvar prošlosti

Grad je financirao netom započete radove na obnovi četrdeset godina starog dimnjaka koji novim izgledom više neće nagrđivati okoliš zgrade novog rodilišta. Još da Grad i konačno dovrši bitku za zemljište na trasi pristupne ceste pa da rodilište konačno otvori svoja vrata…


Bolnički dimnjak ušminkan dočekuje plin
Nažalost, tristo metara sjevernije nalazi se toplana na Blatinama koja će ostati vjerna mazutu, vjerojatno onoliko dugo koliko bude trajala i Hvidrina koncesija za njeno održavanje i korištenje.

napisao/foto: Pile