Obuchijeve stipendije

11_09_2008
Obuchijeve stipendije

Japanska Vlada i UNESCO dodjeljuju stipendije u znak sjećanja na pokojnog japanskog premijera Keiza Obuchija, a odnose se na područja koja su njemu bila od posebnog značaja. Kandidati moraju imati titulu magistra. Trajanje studija je od 3 do 9 mjeseci.

Japanska Vlada i UNESCO dodjeljuju stipendije u znak sjećanja na pokojnog japanskog premijera Keiza Obuchija, a odnose se na područja koja su njemu bila od posebnog značaja:

  • okoliš (s posebnim naglaskom na znanosti o vodama);
  • međukulturni dijalog;
  • informacijska i komunikacijska tehnologija;
  • mirno rješavanje sukoba.

Kandidati moraju imati titulu magistra (mr. sc.), a dobna granica je do 40 godina starosti. Trajanje studija je od 3 do 9 mjeseci, a vrijeme početka studija je u rujnu 2009. godine, s krajnjim rokom za završetak u prosincu 2010. godine. Istraživački studij može se pohađati u jednoj ili dvije zemlje u inozemstvu.

Zainteresirani potrebnu dokumentaciju dostavljaju u Ured Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture RH, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb, do 19. prosinca 2008. godine. Od dokumentacije potrebno je ispuniti prijavnicu (.pdf) i potvrdu o jezičnoj sposobnosti (.pdf), a za više informacije posjetite web UNECOa.