Festival Online Genijalnih Ideja

21_08_2008
Festival Online Genijalnih Ideja

Microsoft je u suradnji s tvrtkom Novi Kod d.o.o. – Inside Internet pokrenuo uslugu besplatnog smještaja internetskih stranica i aplikacija kako bi se studentima omogućio što jednostavniji i lakši rad na projektima bez potrebe za inicijalnim ulaganjima i troškovima.

Microsoft je u suradnji s tvrtkom Novi Kod d.o.o. – Inside Internet pokrenuo uslugu besplatnog smještaja internetskih stranica i aplikacija. Tvrtke su uslugu i prateću akciju pod nazivom Festival online genijalnih ideja (FOGI) pokrenule kako bi se studentima omogućio što jednostavniji i lakši rad na projektima bez potrebe za inicijalnim infrastrukturnim ulaganjima i troškovima.

Studenti za smještanje svojih ideja mogu prijaviti bilo kakvu vrstu projekta, a jamči im se godina dana besplatnog korištenja od trenutka kada se registriraju. Sve razvijene aplikacije ostaju u vlasništvu autora. Uz podatkovni prostor za smještanje sadržaja i aplikacija te mogućnost registriranja vlastite internetske domene, paket studentima pruža korištenje Microsoftovih infrastrukturnih rješenja i tehnologija – Windows Server 2008, SQL Server 2005 i ASP.NET.

Pravo na besplatni smještaj projekata mogu ostvariti svi studenti, bez obzira na matični fakultet ili školu. Po završetku festivala, odnosno jednogodišnjeg besplatnog razdoblja, studenti mogu nastaviti koristiti komercijalnu uslugu smještaja po cijeni od 350 kuna godišnje.

www.fogi.com.hr