Reggae kontra drogge

09_07_2008
Reggae kontra drogge

Iqulah je live nastupima probio mnoge barijere i postao je prvi Jamajkanski umjetnik koji je nastupio iza željezne zavjese u Estoniji. Svojom jedinstvenom karizmom i snažnom afričkom prezentacijom, osvojio je tisuće poklonika diljem svijeta pa će i one na Baćama...

Slobodna umjetnička akademija i Atelier Raphael 17.07. u ljetnom kinu Bačvice organiziraju humanitarni koncert deveteročlane reggae skupine izuzetnih glazbenika s Jamaice – Iqulah & Gideon force. Cilj koncerta je prikupiti sredstva za održavanje postojećih i pokretanje novih aktivnosti namijenjenih mladim ovisnicima o teškim drogama. Jedna od aktivnosti je i umjetnička psihoterapija koja se dijelom provodi i u splitskom zatvoru.

Visoki svećenik reggaea dolazi na Baće

Iqulah ima misiju velikih reggae umjetnika, poput Bob Marleya, šireći reggae i rasta kulturu na sve četiri strane svijeta. Album Rasta philosohy označio je početak intenzivnog perioda u životu benda Iqulah koji napušta obale Jamajke kako bi se zaputio na interkontinentalnu turneju šireći Rasta filozofiju preko mnogih granica. Iqulah je live nastupima probio mnoge barijere i postao je prvi Jamajkanski umjetnik koji je nastupio iza željezne zavjese u Estoniji. Mediji ga označavaju kao visokog svećenika reggaea. Svojom jedinstvenom karizmom i snažnom afričkom prezentacijom, Iqulah je osvojio tisuće poklonika diljem svijeta. Kompaktna grupa ponajboljih jamajkanskih glazbenika utjelovljuje autentični zvuk Kraljevske glazbe u fuziji sa progresivnim reggae beatovima i ispunjava očekivanja svih reggae poklonika.

www.myspace.com/iqulah
napisao: Pile