Stvarno čvrst ugriz

30_05_2008
Stvarno čvrst ugriz

Treći dan Festivala Mediteranskog filma prošao je u znaku dokumentaraca, salvi smijeha i totalne strave. U petak nas čeka, naravno, još izvrsnih filmova, ali i poseban <strong>bombončić</strong> - ekipa FMF-a odlučila je počastiti splitsku publiku!

Treći dan Festivala Mediteranskog filma prošao je u znaku dokumentaraca, salvi smijeha i totalne strave.

Već u 11 sati krenuo je prvi dio okruglog stola na temu Mediterana, s naglaskom na identitet, kojim je moderirao Jurica Pavičić. Drugi dio rasprave održati će se danas, a o mediteranskom filmu može raspravljati svatko tko dođe na prvi kat Kinoteke u 11 sati.


Nefilmski dio festivala  okrugli stol na temu Mediterana
Filmski program nastavljen je trima dokumentarcima. U 16 sati publika se obrazovala o pravima homoseksualaca u susjednoj nam Italiji, a retrospektiva nam je u 18 sati donijela dvije potresne priče o postkolonijalnom Alžiru.


Smijeha i krvi ledene



Publika se u punom kinu Bačvice u 21 sat od srca smijala likovima četiriju isprepletenih priča filma Oduvijek sam želio biti gangster, a u 23 sata krv se ledila u žilama od španjolskog horrora Sirotište. Najgledaniji španjolski film svih vremena privukao je veliki broj posjetitelja, tako da je kino bilo poprilično popunjeno, bez obzira na kasnu uru i hladni vjetar koji je pojačavao jezu filma.

Za dobru vibru pobrinula se ove večeri DJ Rea, sa svojim 4reaL programom.


Bombončić i rakija



U petak nas čeka, naravno, još izvrsnih filmova, ali i poseban bombončić. Ekipa FMF-a odlučila je počastiti splitsku publiku besplatnom projekcijom filmom Na rubu raja. Ne propustite priliku pogledati ovaj uistinu izvrstan film, u 16 sati u Kinoteci.

Retrospektiva u 18 sati donosi kontroverzni sirijski film Prevareni. Provjerite zašto je film zabranjen u nekim arapskim zemljama, a autor predloška ubijen iste godine kada je film snimljen.

Karamel - žene, seks i Bejrut

U kinu Bačvice, u 21 sat, prikazati će se romantična komedija Karamel, o ženama, seksu i gradu Bejerutu. Projekcija u 23 sata rezervirana je za jedan od najnagrađenijih filmova posljednjih godina, Skafander i leptir, nevjerojatna priča temeljena na istinitim događajima.

Da rukice i nogice ostanu u zraku pobrinuti će se DJ Sero koji obećava svima koji dođu nakon projekcija u Akvarij, pravu feštu balkaniku. Bit će rakije!

napisala: KMaja
foto: Zdenko Marenić