Srednjoškolci opet u Banovini

20_05_2008
Srednjoškolci opet u Banovini

Srednjoškolci su opet došli do zgrade gradske uprave, ovaj put ne da prosvjeduju, nego da se pohvale uspješno realiziranom akcijom uređenja vrtića. Ono za što nekima trebaju kampanje ili veliki novčani iznosi i godine do ostvarenja, 180 aktivista odradilo je volonterski...

Srednjoškolci su opet došli do zgrade gradske uprave, ovaj put ne da prosvjeduju zbog državne mature, nego da se pohvale uspješno realiziranom akcijom uređenja osam splitskih vrtića. Ono za što nekima trebaju medijske kampanje ili veliki novčani iznosi i godine do ostvarenja, 180 aktivista iz devet splitskih srednjih škola odradilo je volonterski u samo jedan dan.


Srednjoškolci su i oslikavali pročelja vrtića

Prekopano je i očišćeno 80m2 vrtova i prostora za igru, obojano je 144m2 pročelja, 280m ograde, 24 tobogana, klackalice, klupe… Izraženo samo u satima rada, mladi su Gradu uštedjeli, odnosno donirali, 27 tisuća kuna. Dječja mašta lakše će rasti iza šarenih ograda i oslikanih zidova, a i igra će sada biti ljepša na osvježenim ljuljačkama i toboganima.

Kad se male ruke slože...

Radionice za volontere koje je udruga Most provela u Prvoj, Drugoj, Četvrtoj i Petoj gimnaziji, te Školi likovnih umjetnosti, Obrtničkoj, Graditeljsko obrtničkoj i grafičkoj, Turističko – ugostiteljskoj i Ekonomsko birotehničkoj školi dale su najbolje moguće rezultate. Skoro sve srednje škole sada imaju volonterske timove, ekipu koja je već pokazala da je spremna za velika djela. U mnogima od njih premijernom aktivističkom izdanju organizacijsku i materijalnu potporu dala im je udruga Most, no i tvrtka Brodomerkur s partnerima zaslužna je da su okoliši vrtića postali šareniji.

Kratki filmić za one kojima se ne čita tekst :)

Moralnu potporu dao je i gradonačelnik Kuret koji je još u vrijeme radova obišao jedan od vrtića, a primanjem u Banovini zahvalio je svim sudionicima akcije. Mladi su (mu) već pokazali da znaju prosvjedovati, a sada i da znaju kopati, brusiti i bojati… valjda (nitko) ne sumnja da znaju i misliti i savjetovati – nakon skoro pola godine birokratskih priprema raspisan je i natječaj za kandidate Savjeta mladih Grada Splita.

album u foto galeriji

napisao: Pile