Mladi Europe u Srebrenici

24_04_2008
Mladi Europe u Srebrenici

Međunarodni forum solidarnosti i ove godine organizira radni kamp za mlade u Srebrenici u periodu od 10. do 31. srpnja. Volonteri iz cijele Erope osim u druženju i zabavi vrijeme provode i u radnim akcijama u zajednici.

Međunarodni forum solidarnosti i ove godine organizira radni kamp za mlade u Srebrenici u periodu od 10. do 31. srpnja.

Prije dvije godine održan je prvi radni kamp u Srebrenici u kojem je sudjelovalo 120 ljudi iz cijele Europe - Francuske, Italije, Španjolske, Portugala i Poljske te zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. U četrnaest dana kampa volonteri su osim u druženju i zabavi vrijeme provodili i u radnim akcijama u zajednici. Renovirali su školu, pomagali lokalnom stanovništvu u cijepanju drva za ogrjev, posjećivali i darivali socijalno ugrožene obitelji.

Prošle godine povećan je broj sudionika, pridružili su se i volonteri iz Belgije, Slovačke i Češke, pa je kamp trajao mjesec dana te su se u njemu izmijenile dvije grupe volontera. Ove godine pozvani su i volonteri iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Za sve sudionike osigurani su prijevoz, hrana i smještaj. Više informacija i prijavnica nalaze se na webu www.mfs-emmaus.ba.