Prokurator ih nije naučio

22_04_2008
Prokurator ih nije naučio

Iako je na Prokurativama pri postavljanju šatora za potrebe sajma pod teretom mehanizacije došlo do oštećenja kamenih ploča nije ih se štedjelo ni pri demontaži šatora. Profectus je u ovom slučaju samo prvo žrtveno janje čija žrtva valjda neće biti uzaludna.

Iako je na Prokurativama pri postavljanju šatora za potrebe sajma Croatia Property Show pod teretom mehanizacije došlo do oštećenja kamenih ploča nije ih se štedjelo ni pri demontaži šatora. Višetonski kamion bezobzirno je ponovno zagazio na kamene ploče, ne dopuštajući da viličar napravi koji metar više ako bi se kamion zaustavio na asfaltu.


Gazi, ionako će sve trebat dizat ako se ipak budu ukopavale garaže
Za Peristil su trebala desetljeća i oštećenje stuba prvostolnice da bi se postrožili kriteriji korištenja pa ne treba čuditi što se o očuvanju Prokurativa još intenzivno ne razmišlja. Preko kamenih ploča Prokurativa kroz godine prešle su tone opreme za festivale i razna događanja, a o tome svjedoči i svaka grba i rasklimana ili napuknuta ploča, a Profectus je u ovom slučaju samo prvo žrtveno janje čija žrtva valjda neće biti uzaludna.

napisao/foto: Pile