Zemlja se okreće, akcija se pokreće!

22_04_2008
Zemlja se okreće, akcija se pokreće!

Obilježavanje Dana planeta Zemlje često se svede na ekološke akcije koje bi, ne budimo licemjerni, dobro došle puno češće od prigodno - jednom u godini. Al' ne, nećemo vas sad pozvat da budete tu i tu u to i to vrijeme, da ćemo vam dat rukavice i metle… Ne, ne :P

Obilježavanje Dana planeta Zemlje često se svede na ekološke akcije koje bi, ne budimo licemjerni, dobro došle puno češće od prigodno - jednom u godini. Najviše je onih koji će sa dva argumenta brzo završiti priču: postoje ljudi koji su plaćeni da čiste i šta znači tih par kvadrata koje ću ja očistit.

Puno je manji, ali i dalje nerealan, broj onih koji će osporit ove argumente, ali smatraju da nisu sposobni sami okupit par prijateljica i prijatelja, zasukat rukave i napravit nešto, već uvijek čekaju da im netko drugi turne rukavice u ruke i naredi - čisti. Uspješno u virtualnom prostoru organizirana, a u realnom prostoru realizirana akcija Očistimo kantoon svoga grada dokaz je da akcija čišćenja ne zahtijeva veliku mudrost.


Iz albuma uspješno realizirane akcije Očistimo kantoon svoga grada
Al' ne, nećemo vas sad pozvat da budete tu i tu u to i to vrijeme, da ćemo vam dat rukavice i metle… Ne, ne :P Nego ćete vi (opet) ispod ostaviti komentar, na forumu otvoriti temu, poslati mail na [email protected] ili doći u prostor Info zone i napisati ili reći što bi vi uredili/očistili/napravili kad bi vam pomoglo još par ljudi… Zajedno ćemo razraditi ideje i vidit koje su, kako i koliko izvedive, a onda i realizirat jednu po jednu. Ako ih stignemo sve realizirat do idućeg Dana planeta Zemlje - super.

A'mo, Zemlja se okreće, akcija se pokreće! :) Ideje prikupljamo samo 5-6 dana, a onda se dajemo isključivo na planiranje realizacije.