Oni navijaju i informiraju

16_04_2008
Oni navijaju i informiraju

Torcida je upregla pravnike i ekonomiste u svojim redovima, čini se čak temeljitije i na kvalitetniji način obradila problematiku, nego vodstvo Hajduka. Novinarske konferencije, prezentacije, web... Teško da i lin čovik može ostat neinformiran o privatizaciji jer se sve može iz fotelje.

Torcida se aktivno uključila u proces privatizacije Hajduka. Upregla je pravnike i ekonomiste u svojim redovima, čini se čak temeljitije i na kvalitetniji način obradila problematiku, nego vodstvo Hajduka. Novinarske konferencije, prezentacije, web... Teško da i lin čovik može ostat neinformiran o privatizaciji jer se sve može obavit iz fotelje.


ditepuka.com



Svaki navijač Hajduka, bez obzira smatrao on sebe pripadnikom navijačke skupine ili tek ljubiteljem bile boje trebao bi se što bolje informirati o situaciji u kojoj se nalazi „majstor s mora“. U cilju informiranja javnosti Torcida je pokrenula i web ditepuka.com na kojem možete saznati više o ideji okupljanja malih dioničara (navijača) kako bi Hajduk uistinu (p)ostao „dite puka“.


Torcida je u svrhu informiranja pokrenula web ditepuka.com
Ako pročitate prezentaciju (.pdf), nećete više imati ni jedno pitanje glede privatizacije :) Samo se nemojte predugo nećkati oko učlanjenja jer je vremena sve manje, a krugovi kupnje dionica su sve bliže.


Europska iskustva i tendencije


Važno je istaknuti da se Torcida povodila za europskim iskustvima te da je i UEFA 2005. donijela odluku da bi nogometne klubove trebali kontrolirati i njima upravljati članovi kluba, odnosno navijači, sukladno demokratskim principima.


Torcida je ta koja sada uvodi red i razmiče maglu (foto: S. Marinović)

“Jedino će se kupnjom dionica od navijača unijeti svjež kapital u klub, dok će u svim ostalim slučajevima to biti tek pretvaranje dugova u dionice. Naš cilj je da budemo strateški partneri kluba, a ne jednokratni donatori novca. Želimo zajedno s Hajdukom graditi budućnost kluba” – kazao je na konferenciji za tisak glasnogovornik Kluba navijača, Dado Lelas