Esejom do Japana

16_04_2008
Esejom do Japana

Mirovna fondacija Goi (Goi Peace Foundation) i UNESCO i ove godine organiziraju Međunarodno natjecanje u pisanju eseja. Izabrat će se 33 dobitnika nagrada, a dobitnik prve nagrade biti će i pozvan na ceremoniju uručivanja nagrada u Tokio s plaćenim putnim troškovima.

Mirovna fondacija Goi (Goi Peace Foundation) i UNESCO i ove godine organiziraju Međunarodno natjecanje u pisanju eseja. Tema eseja za 2008. godinu izvorno glasi: „My project to create positive change in my environment. How can I foster sustainable development in my community?"

Na natječaju mogu sudjelovati djeca do 14 godina i mladi od 15 do 25 godina. Esej mora sadržavati do 800 riječi, otipkan ili printan na engleskom, francuskom, španjolskom ili njemačkom jeziku te mora biti original i ne objavljivan.

Prvu nagradu dobiva jedan pobjednik te uz certifikat dobiva i 100 tisuća yena (oko 3 900kn), drugu nagradu dobivaju dva dobitnika (certifikat i 50 tisuća yena (oko 1 900kn), treću nagradu dobiva 5, a četvrtu 25 dobitnika. Dobitnik prve nagrade biti će pozvan na ceremoniju uručivanja nagrada u Tokio s plaćenim putnim troškovima.

Eseji se šalju poštom ili mailom do 30.06.2008. godine. Više informacija na webu.