Disciplina bukom

04_04_2008
Disciplina bukom

Disciplin A Kitschme je u sitnim satima petka pokazala splitskoj publici na što točno misle kada kažu muzika. Veličanstveni zid buke koji je ispunio svaku poru prostora, a zvonjava u ušima koja traje dugo, dugo poslije koncerta podsjeća – buka nikada nije ni izašla iz mode.

Disciplin A Kitschme je u sitnim satima petka pokazala splitskoj publici u klubu O'Hara na što točno misle kada kažu muzika. Ni kasni sat (ili rani, kako se uzme) nije spriječio oduševljene obožavatelje da iz petnih žila puna dva sata pjevaju, plješću i skaču sa Kojom, Manjom i Bucom. Naime, radi se o bendu za koje ne postoji generacijsko ograničenje.

Za Disciplinu ne postoji generacijsko ograničenje

U publici su se našli nabrijani tinejdžeri iz popodnevne školske smjene, a oni su, ruku na srce, najviše pridonijeli usijanju atmosfere. Nešto manje nabrijani radni narod koji je na radnom mjestu trebao biti samo par sati nakon kraja koncerta, cupkao je u mjestu i treskao glavom u ritmu, svjesno pristajući na podočnjake do poda i zijevanje, što je čini se u Splitu cijena dobrog koncerta.

Podočnjaci i zijevanje na poslu - cijena dobrog koncerta

Disciplina je nedavno proširila svoju diskografiju, tako da se na repertoaru našlo dosta pjesama s novog albuma (Info, Ego, Čovek koji ne nosi sat...), koje je publika otpjevala uglas sa Kojom baš kao i stvari iz nekog drugog vremena, poput I've got these tehnikolor eyes, Ah kakva sreća i Zeleni zub.

Veličanstveni zid buke ispunio je svaku poru prostora

Koja neponovljivi, njegov bas i pet pedala i Bucin bubanj stvorili su od pjesama veličanstveni zid buke koji je ispunio svaku poru prostora, a zvonjava u ušima koja traje dugo, dugo poslije koncerta podsjeća – buka nikada nije ni izašla iz mode.

napisala: KMaja
foto: Žižić