Ura bez letrike

27_03_2008
Ura bez letrike

Earth Hour je međunarodna inicijativa kojom se poziva sve potrošače električne energije da 29. ožujka isključe svjetla i sve ostale ne nužne potrošače električne energije. Ove godine u akciji službeno sudjeluju 24 svjetske metropole.

Earth Hour je međunarodna inicijativa kojom se poziva sve potrošače električne energije da u subotu, 29. ožujka 2008., isključe svjetla i sve ostale potrošače električne energije koji ne moraju biti nužno upaljeni. Time se želi ojačati svijest o pretjeranoj potrošnji električne energije, a time i nekontroliranom ispuštanju stakleničkih plinova.

Nemojte isključit frižider jer bi mogli ostat bez ručka :P

Ove godine u akciji službeno sudjeluju 24 svjetske metropole, gašenjem ulične rasvjete odaslat će poruku svijetu da su za očuvanje našeg jedinog doma, potrebni mali, ali odlučni koraci. Neka i tvoj stan, tvoj portun, tvoja zgrada, tvoj grad podrži ovu akciju… Ugasimo svjetla, isključimo računala, televizije i ostale uređaje iz utičnica… pokažimo da nam je stalo, a već sutra kad sjednemo u auto promislit ćemo možemo li možda posao obaviti pješke.

www.earthhour.org