I mi bi tili Keruma u Banovini

16_03_2008
I mi bi tili Keruma u Banovini

Generalno, moglo bi se zaključiti da su i forumaši podržali Keruma za gradonačelnika. Neki prema situaciji koju percipiraju oko sebe postavljaju i kriterije pa se tako mire s činjenicom „nažalost ovdi prolazi samo seljački pristup, a on je tu kralj... ".

Nakon što su jučer u Slobodnoj objavljeni rezultati istraživanja prema kojem bi čak 20% građana povjerilo vođenje grada Željku Kerumu, na forumu je ponovno aktualizirana stara tema – Keruma za gradonačelnika. Iako je tema otvorena povodom prošlogodišnjeg Kerumovog osebujnog radijskog obračuna s kokošarima, forumaši su već tada proročanski oslikali očito generalni stav stanovništva.


Rezultati telefonskog istraživanja nisu dovoljno zagolicali Keruma
Tema je pregledana više od 2000 puta, a na devet stranica dvadesetak pretežno mladih forumaša iznosi svoje oprečne stavove. Dok jedni tvrde kako „ne bi valjda napravija veće pizdarije od ovih“, drugi se pak zgražaju na činjenicu da bi Kerum mogao (i) iz gradonačelničke fotelje zavladati Splitom. Forumašica Antonija kritike na Kerumovu (ne)obrazovanost komentira riječima: „Nije nužno bit obrazovan, već inteligentan. Koji će meni kurac sve lektire koje san uredno čitala? Ja se ne smatram ni malo superiornija u odnosu na one koji nisu, niti smatram da su oni koji nisu čitali zakinuti.“ Nisu rijetki oni koji Kerumu kao veliku prednost u odnosu na ostale kandidate navode njegovu odlučnost i neovisnost o lobijima i političkim strujanjima. AnteFolk tako kaže: “Ja nemam ništa protiv da Kerum bude gradonačelnik, jer ima drskost i muda isprat sve koji mu seru. Dok sadašnji gradonačelnik nema muda poslat u kurac one koji ga jebu u mozak.“


Kerum Splićanima fotelju u kinu, oni njemu fotelju u Banovini
Već prije, u temi Kerum&Železnjak forumaši su pokušali razjasniti zašto dio javnosti ima negativno mišljenje o Kerumu. Sudionici rasprave su se tada uglavnom složili da u Splitu svatko tko je uspješan izaziva ljubomoru koja kod javnosti iskrivljuje kriterije pohvale i pokude. Slična razmišljanja mlade generacije možemo pročitati i u ovoj temi pa tako Hedonist kaže: „Kerum je, direktno ili indirektno, s namjerom ili bez - učinija puno toga za Split. Kada bude destruktivan spram grada, ja ću ga prvi popljuvat, a do tada - samo seratore po internetu.“

Generalno, moglo bi se zaključiti da su i forumaši podržali Keruma za gradonačelnika. Neki prema situaciji koju percipiraju oko sebe postavljaju i kriterije pa se tako mire s činjenicom „nažalost ovdi prolazi samo seljački pristup, a on je tu kralj... ". Iako na čitavom podforumu Gradsko vijeće ima podosta kritika na trenutnu koalicijsku vlast s poduzetnicima, samo jedan post upozorava na reprizu s poduzetničkim interesima – „Kakva je razlika između poduzetnika Keruma i poduzetnika LVM? Samo drugo pakovanje . Di je dokaz da ne bi i Kerum koji put u javnom interesu (previše) nagea na stranu privatnog interesa?“, zaključuje 26. vijećnik.


Tko će gdje sjediti biramo ponovno za (najviše) godinu dana
Lokalni izbori i nisu tako daleko, godina dana, do tada imamo odgledati još predstava i predstava, a prije svega shvatiti novi način biranja gradske vlasti neposrednim izborom gradonačelnika koji tek treba pokazati svoju (ne)primjenjivost.

napisao: Pile
foto: arhiva