Noćite u muzejima

23_01_2008
Noćite u muzejima

Iako je Noć muzeja u Splitu trebala biti obilježena u samo jednom muzeju, sile su natjerale još muzeja da otvore svoja vrata mraku i građanstvu. Ulaz će biti besplatan, a cijene suvenira i izdanja snižene. Uz prigodne izložbe, glazbeni i filmski program, zakuske... Dugo u noć.

Iako je Noć muzeja u Splitu trebala biti obilježena u samo jednom muzeju, sile su natjerale još  splitskih muzeja da otvore svoja vrata mraku i građanstvu. Ovog petka navečer, ulaz u sve muzeje će biti besplatan, cijene muzejskih suvenira i izdanja bit će snižene, raditi će minimalno do 23 sata, a ovisno o interesu građana i duže. Uz prigodne izložbe, glazbeni i filmski program moguće je da naletite i na zakusku za posjetitelje.


MHAS

Noć traje od 18 do 01

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika je prvi muzej koji je odlučno najavio miješanje mraka i posjetelja u svojim odajama. Već smo najavili taj dio programa, no vrijedan je ponavljanja.
20:00 izložba Baš-ti-na Iznenađenje
20:30 otkrivanje biste fra Luji Marunu
20:45 predstavljanje idejnog rješenja novog postava
21:00 Hrvatska kruna - ulomak predstave
21:30 evergreen i jazz Tonija Kesića
Posjetitelji će moći razgledati i izložbu Dosanjani san vizionara priređenu povodom 150-te obljetnice rođenja fra Luje Maruna, utemeljitelja hrvatske nacionalne arheologije. Od 20 sati, otvaranjem izložbe plakata, počinje zabavni program u sklopu kojeg će se od 21:30 tragovi povijesti začiniti zvucima evergreena i jazza.


Etnografski muzej


Noć traje od 18 do 23
20:00 projekcije dokumentarnog filma o Tibetu
20:30 world-music grupa Savannah Expression
21:00 projekcije dokumentarnog filma o Tibetu
22:00 projekcije dokumentarnog filma o Tibetu
Etnografski muzej - zanimljiv i kad ne bi imao postav i program


Galerija Emanuel Vidović


Noć traje od 18 do 24

Galerija Emanuel Vidović pripremila je cjelovečernji program za posjetitelje koji će imati priliku uživati u djelima slikara Emanuela Vidovića u neobičnom ambijentu Galerije. U 19 i 20 sati organizirano je besplatno stručno vodstvo kroz stalni postav. Uz posluženi prigodni domjenak, iza 21 sat slušat će se blues u režiji naših iskusnih Splićana, sastava „Otprilike ovako", a za sve ljubitelje umjetnosti tijekom cijele večeri organizirana je prigodna prodaja muzejskih publikacija, plakata, razglednica i suvenira.
19:00 besplatno stručno vodstvo kroz stalni postav
20:00 besplatno stručno vodstvo kroz stalni postav
21:00 blues band Otprilike ovako
Razlog više za posjet kulturnom biseru grada Splita u Noći muzeja jest i nominacija Galerije Emanuel Vidović za nagradu za Europski muzej godine (The European Museum of the Year Award) gdje se nalazi u društvu ponajboljih europskih muzeja. U tu čast je i ova Noć muzeja slavljenička za Muzej grada Splita i Galeriju Vidović te su građani Splita pozvani da u petak provedu jednu neuobičajenu večer u Vidovića!


Kuća slave splitskog sporta


Noć traje od 18 do 24

Svakih sat vremena mijenjat će se domaćin Kuće slave splitskog sporta. Domaćin/domaćica će biti netko od poznatih splitskih sportaša, stanovnika kuće slavnih, koji će ćakulati sa posjetiteljima…

U Kući slave domaćini će biti stanovnici kuće :)


Prirodoslovni muzej


Noć traje od 18 do 23


Pomorski muzej


Noć traje od 18 do 23