Pobuna na Brodarici

22_01_2008
Pobuna na Brodarici

Zbog općih nedostataka i oštećenja na zgradama, predstavnici suvlasnika stanova na splitskoj Brodarici, gdje se nalazi 384 stana izgrađena u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje (POS), odlučili su ne potpisati Ugovore s Agencijom za promet nekretninama.

Zbog općih nedostataka i oštećenja na zgradama, predstavnici suvlasnika stanova na splitskoj Brodarici, gdje se nalazi 384 stana izgrađena u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje (POS), odlučili su ne potpisati Ugovore s Agencijom za promet nekretninama (APN).

Pojedini stanari iz banke već su obaviješteni kako trebaju uzeti obrasce za solemnizaciju, nakon čega slijedi i potpisivanje Ugovora s APN-om, no stanari su na sastanku 18. siječnja u Tehnoplastu, koji održava stanove na Brodarici, odlučili kako neće potpisati ugovor.

Predstavnici stanara već dulje vrijeme upozoravaju na neriješeni problem s vodobrojilima, puknuća ploča na G1 i G2 kojima je, navode, ozbiljno narušena statika zgrade, prodor oborinskih voda na dilatacijama i u neke stanove te na loše stanje kotlovnica i agregatne stanice u Terzićevoj 1.

Uz to, navode kako su brojni problemi i s garažnim vratima te protupožarnim i sprinkler sustavom, izražavajući sumnje i u radove na izolaciji krovne plohe te završnog uređenja fasade.

S obzirom da su izdvojili velika novčana sredstva za kupnju stanova, traže da njihove nekretnine budu ispravne te će ugovore potpisati kada se navedeni nedostaci uklone.

Zgradama na Brodarici upravlja i održava ih tvrtka Tehnoplast, no, kako stanovnici nisu zadovoljni njihovim uslugama, navodno će im otkazati suradnju. Međutim, najveći problem stanarima predstavljaju neispravna vodobojila, te do sada Vodovodu nisu podmirili niti jedan račun.

Iz tog razloga, iz Vodovoda i kanalizacija najavili su kako će im 25. siječnja, u petak, potpuno obustaviti isporuku vode. Iako već mjesecima upozoravaju na nedostatke, rješenju problema stanara na splitskoj Brodarici očigledno se ne vidi kraja, a tenzije se povećavaju...
Radio Dalmacija