NagiB eksperimentalnog giba

15_01_2008
NagiB eksperimentalnog giba

Kulturni centar Pekarna – magdalenske mreže iz Maribora poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa i performansa na sudjelovanje na Festivalu eksperimentalnog pokreta NagiB. Festival snosi troškove prijevoza, smještaja, tehničke opreme i promocije.

Kulturni centar Pekarna – magdalenske mreže iz Maribora poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa i performansa na sudjelovanje na Festivalu eksperimentalnog pokreta NagiB, koji će se održati od 2. do 6. rujna.

Festival određuje različite forme i načine percepcije, traži autore koji su sposobni posredovati iskustvo svijeta koje se odnosi na poimanje pojedinca u svijetu koji ga / nju okružuje. Osim toga, Festival nastoji nadići shvaćanje gledatelja kao nezainteresiranog promatrača umjetničkog djela te izaziva gledatelja da postane aktivni i kritični sudionik u umjetničkom djelu. Dio programa namijenjen je posebno mladim umjetnicima.

Primaju se projekti koji istražuju unutar samog medija i ispituju nove mogućnosti izraza. Radovi ne bi smjeli biti kraći od 20 minuta, a poželjno je da se odvijaju izvan tradicionalnog kazališta (predvorje, ulica...)

Festival snosi troškove prijevoza, smještaja, tehničke opreme i promocije. Umjetnici sami pokrivaju medicinsko osiguranje.

Prijava uključuje:

  • popunjenu prijavnicu s osnovnim informacijama o autoru;
  • životopis autora i izvođača;
  • DVD rada koji će se izvoditi na Festivalu;
  • kratki opis koncepta;
  • specifikaciju tehničkih uvjeta
Prijave se primaju se do 5. veljače 2008., a prijavnice i više informacija možete naći na webu.

Prijave, s naznakom "Za Festival NagiB 2008.", poslati na:
Pekarna-magdalenske mreže
Ob železnici 8
2000 Maribor
Slovenija

www.nagib.si