Gripe se užgale na botun

22_12_2007
Gripe se užgale na botun

Pjevački trojac najpopularnijeg ex-yu benda Bijelo dugme, sletio je po još jednu dozu vrhunske svirke. Kvalitetno organiziran koncert, jeftino pivo, ugodna i ležerna atmosfera u dvorani, zastupljenost svih generacija u publici... Legenda o dugmićima je oživljena.

U sklopu turneje Karlovačko Live, koja se održava već četvrtu godinu zaredom, u najveće hrvatske gradove dolaze ponajbolje zvijezde estradnog neba. Legendarni pjevački trojac najpopularnijeg ex-yu benda Bijelo dugme, sletio je i u Split po još jednu dozu vrhunske svirke, raspjevane publike s kojom ostvaruju izniman kontakt, te prijateljske atmosfere koja nas vraća u davnu prošlost kad su dugmići žarili i palili uzduž i poprijeko bivše Jugoslavije.

Jagma za ovim koncertom stvarala se već od prvog dana službene prodaje ulaznica, a zbog loše koordinacije zaštitara eskalirala je par sati prije koncerta.


Oživljena je legenda o Bijelom dugmetu
Oko 20:30 sati ugasila su se svjetla reflektora, publika je bila na nogama... Počeli su prvi taktovi svima dobro poznate pjesme Kad bih bio bijelo dugme i istoimena turneja dobila je, sluteći prema prijašnjim stanicama ove turneje, svoj vrhunski nastavak. Zastor je pao, reflektori su obasjali čitavu dvoranu, a na scenu su kročili ljudi koji godinama oduševljavaju i bacaju u trans brojnu publiku. Tog trenutka oživljena je legenda o Bijelom Dugmetu. Sve generacije koje su bile zastupljene u publici došle su na svoje.

Tifa s novim lookom

Veliku čast da prvi pokaže svoje vokalne i zabavnjačke sposobnosti dobio je dugo osporavani Mladen Vojičić – Tifa koji je posljednjih godina imao velikih poteškoća sa glasom. Tifa je iznenadio i svojim novim, modernijim izgledom. Kratko ošišan sa sunčanim naočalama i pomno birane odjeće, preporođen i pun samopouzdanja stao je pred najtežu publiku na svitu. Hitovi su se redali jedan za drugim, počevši od lagane Da te bogdo ne volim, zatim vesele poskočice Aiaio radi radio, iznimno emotivne Jer kad ostariš, pa se vješto prebacio na repertoar iz vremena kad je pjevao u Divljim Jagodama poput balade Zauvijek tvoj i nezaboravne Duge kiše jesenje koja je postala jednom od najizvođenijih pjesama uopće. Također je prezentirao i pjesme iz samostalne karijere poput hita Plave sestrice i sentiša Nije to ljubav. Nakon toga, mikrofon je prepustio Željku Bebeku.

Prvi vokal dugmića opravdao je svoj zvjezdani status

Prvi vokal dugmića opravdao je svoj zvjezdani status i svojim energičnim nastupom, još uvijek vrhunskom kvalitetom glasa i uvijek inovativnim kontaktom s publikom. Svojim glasom i stasom podsjetio nas je na dane kad je pjevao pjesme poput Ako možeš, zaboravi, Bitanga i princeza, Da sam pekar, Doživjeti stotu, te nezaboravnom interpretacijom Lošeg vina, a publiku je rasplesala Ne spavaj mala moja i pripremila na neviđenu izvedbu Selme i Sanjao sam noćas da te nemam. I on je na popis uvrstio i svoje popularne hitove iz samostalne karijere poput Sinoć sam pola kafane popio, Da je sreće bilo, Oprosti mi što te volim...

Posljednji na scenu stupa Alen Islamović koji je, čini se zadržao najveću kvalitetu glasa od ovoga trojca, ali ne i najveću popularnost. Zdušno je pjevao od prve sekunde svoje uspješnice Evo zakleću se, Napile se ulice, Ružica si bila, Ako ima Boga, A i ti me iznevjeri… Jedina zamjerka ide Alenu što je otpjevao turbofolk hit Lopov koji inače izvodi sa "pevaljkom" Indirom Radić, te je time sve okupljene ponovno prisilio da se nađu u obruču sveprisutnih cajki.

Samo je Lopov bio višak

Trenuci su brzo prolazili i ovome trosatnom spektaklu bližio se kraj. Vidljivo dirnuti atmosferom i reakcijama publike na kraju su od srca zapjevali svoje najveće hitove. Tifa se odvažio i fenomenalno, kao ponovno rođen, s novim glasom otpjevao Lipe cvatu, Alen je poveo pjesmu i dvoranom se zaorio Đurđevdan, dok su kao šećer na kraju sva trojica zapjevali Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac i raspametili cijelu dvoranu koja ih je svom snagom pozivala na bis.

Sve u svemu, kvalitetno organiziran koncert, jeftino pivo, ugodna i ležerna atmosfera u dvorani, zastupljenost svih generacija u publici, te iznimna profesionalnost ovog nezaboravnog trojca.

napisao/foto: Frenk