Državne stipendije

18_12_2007
Državne stipendije

Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za dodjeli državnih stipendija. Državne stipendije dodjeljuju se redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija te se dodjeljuje naknada djela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija.

Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za dodjeli državnih stipendija. Državne stipendije dodjeljuju se redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija te se dodjeljuje naknada djela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija. Veći broj stipendija raspoređen je prema sveučilištima u RH tako da svako od sveučilišta ima svoju rang listu prema kojima će se stipendije dodjeljivati.
Za Sveučilište u Splitu predviđeno je ukupno 234 državne stipendije u tri kategorije. Državne stipendije dodjeljuju se i redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknade dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom svih visokih učilišta Republike Hrvatske. Ukupan broj ovih stipendija je 762.

Obrasci za sve kategorije stipendija, Pravila i kriteriji te upute za studente, mogu se dobiti na svim sveučilištima (odjelima, fakultetima i umjetničkim akademijama u njihovom sastavu), veleučilištima i visokim školama u Republici Hrvatskoj i na webu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa:
 .
Prijave se podnose počevši od 14. prosinca 2007. do zaključno 11. siječnja 2008.

Prijave na natječaj dostavljaju se isključivo poštom s naznakom "Natječaj za državnu stipendiju" ili "Natječaj za naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom" na sljedeću adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Trg hrvatskih velikana 6
HR - 10000 Zagreb