A sada, zaokruživanje...

24_11_2007
A sada, zaokruživanje...

Političari su na govorima i u medijima rekli svoje, forumaši su na forumu rekli svoje, mladi su na tribini rekli svoje… dan odmora, a onda i vi na izbornim mjestima kažite svoje! Možda još samo ne znaš koje je tvoje biračko mjesto, ali i to vrlo lako možeš saznati jednim sms-om ;)

Političari su na govorima i u medijima rekli svoje, forumaši su na forumu rekli svoje, mladi su na tribini rekli svoje… dan odmora, a onda i vi na izbornim mjestima kažite svoje! Sudeći prema rezultatima ove naše mini-ankete gdje vas više od 68% odlučno kaže da izlazi na izbore, izgleda da vam uglavnom ne treba ponavljati koliko je važno da ispunite svoju građansku dužnost.

I mladi su na tribini u organizaciji Info zone rekli svoje...

Promislite, razmislite i, što je najvažnije i trebalo bi biti prvo - informiraj se. Nadamo se da ste iz agresivne predizborne kampanje izvukli ono bitno. Političari su se stvarno trudili, neki više, neki manje,  da vas upoznaju sa svojim idejama i stavovima, valjda su uspjeli.

Ok, možda ne znate sve političke programe napamet, ni ne morate znati :) Ali kao građanin s pravom glasa trebali bi znati odgovore na sljedeća pitanja: Biraš li ti zaokruživanjem broja na listiću zastupnika u Saboru ili člana Vlade? Koja je uloga predsjednika države nakon izbora? Kako će se odrediti tko će sjediti u novom sazivu Sabora, a tko u novoj Vladi?  U kojoj smo mi izbornoj jedinici? Ima li svaka izborna jedinica iste kandidate na listama? Koliko će kandidata biti izabrano iz svake izborne jedinice? Evo šalabahter, naučite ako ne znate - trebali bi znati ;)

Popis kandidacijskih lista već je odavno objavljen u medijima, možete i na linku pogledati tko stoji iza koje liste koja će se naći na vašem glasačkom listiću.

I popis biračkih mjesta je objavljen u medijima, ali možete ga saznati i putem mobitela preko 098 i 099 mreža šaljući porukom svoj JMBG na broj 5454.