Praksa u Njemačkoj

21_11_2007
Praksa u Njemačkoj

Studentima tj. apsolventima hrvatskih fakulteta nudi se mogućnost obavljanja prakse u trajanju od tri do šest mjeseci u jednom od njemačkih poduzeća. Praksa se provodi u uglednim i vodećim njemačkim poduzećima iz različitih područja...

Studentima tj. apsolventima hrvatskih fakulteta nudi se mogućnost obavljanja prakse u trajanju od tri do šest mjeseci u jednom od njemačkih poduzeća. Praksa se provodi u uglednim i vodećim njemačkim poduzećima iz različitih područja, kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, revizija, industrija potrošnih dobara, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša i poljoprivreda.

Stipendije su namijenjene vrhunskim studentima s hrvatskih fakulteta koji se izabiru u skladu sa zahtjevima poduzeća koja sudjeluju u programu. U okviru programa stipendiranja njemačka savezna vlada snosi troškove organizacije projekta, izbora stipendista i njihovu pripremu za boravak u Njemačkoj, predstavljanja najboljih kandidata njemačkim poduzećima, koja donose konačnu odluku o kandidatima te mjesečni džeparac u iznosu od 500€ tijekom boravka stipendista u Njemačkoj.

Poduzeća uključena u program osiguravaju mjesto za praksu u trajanju od tri do šest mjeseci s početkom u svibnju/lipnju 2008. godine, smještaj za studenta na praksi te preuzimaju troškove zdravstvenog osiguranja za stipendiste tijekom boravka u Njemačkoj.

Rok za prijavu: 28. prosinca 2007.

Više informacija na:
www.stipendienprogramm.org

www.ahk.hr

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora
Deutsch-kroatische Industrie- und Handelskammer
Zamenhoffova 2,
10000 Zagreb
Tel.:01.6311.600
Fax: 01.6311.630


Osoba za kontakt: Daniela Marina
E-mail: [email protected]