Noćni jaguar

13_11_2007
Noćni jaguar

Groove Is In The Heart nastavlja seriju sa jednim od najznačajnijih likova u elektroničkoj plesnoj glazbi - Rolandom iz Detroita, a uz domaćini Edy C i Pero FH. Tradicija se nastavlja: jedna + jedna + jedna + još jedna karta čekaju... i u Info zoni neke čekaju... svugdi čekaju :)

Projekt Groove Is In The Heart u subotu, 17.11. nastavlja seriju sa jednim od najznačajnijih likova u elektroničkoj plesnoj glazbi - Rolandom iz Detroita. Uz njega će nastupiti domaći Edy C i Pero FH. DJ pult će i ovaj put biti premješten na binu, što se na Laurentu pokazalo kao pravi potez jer je DJ u centru zbivanja, što prije nije bio slučaj. Također, zvuk će se pojačati dodatnim razglasom.


Rođen 1970. u jugozapadnom dijelu Detroita, Rolando je odrastao u takozvanom Hispano distriktu pod snažnim utjecajem latino ritmova i perkusija. Još u ranoj mladosti se zainteresirao za glazbu ohrabren od oca, također glazbenika, te je ubrzo postao poznat i cijenjen u svojoj latino zajednici. Inovativni zvuk techna otkrio je kad je prvi put čuo The Wizarda tj. Jeff Millsa. To mu je promjenilo život. Preko Jeffa je upoznao Mad Mike Banksa, šefa misteriozne Underground Resistance etikete, te je zahvaljujući darovitosti ubzo postao njen član.

Rolando Ray Rocha

Rolando je ubrzo dobio priliku prijeći Atlantik i pokazati što zna za gramofonima, te je strelovito polučio uspjeh i poštovanje širom svijeta. Međutim, pravu svjetsku slavu priskrbio mu je singl Knights of The Jaguar ili u nas stvar poznatija kao Jaguar koja je postala jedan od najpuštanijih, najprodavanijih i najznačajnijih plesnih singlova u povijesti.
Iako Jaguar nije bio njegov prvi singl izdan za Underground Resistance, upravo je on probio žanrovske granice plesne glazbe te je postao klasik kojega ga su puštali odreda svi, od underground do komercijalnih dja, svjedočeći da dobra glazba ne poznaje i ne priznaje žanrovske granice i podjele. Kultu i popularnosti još uvijek mističnog Underground Resistance-a kumovala je i velika moralna pobjeda nad korporacijskim Golijatom – Sonyjem.

Upad : 60 kn do ponoći, 80 poslije. Tradicija se nastavlja: jedna + jedna + jedna + još jedna karta čekaju... i u Info zoni neke čekaju... svugdi čekaju :) Do sada ste valjda naučili šalabahter napamet pa vam ga ni nećemo linkat., a oni koji ne vole knjigu neka bar nauče koristiti tražilicu splitskog.portala :) Sritno!
www.muzikanastruju.com
www.myspace.com/perofullhouse
www.myspace.com/electricedy


Kad se zbroje darovi ostvareni mailom  i oni pozivom/dolaskom u Zonu, popis izgleda ovako...
Ana Roščić
Bojana Visković
Mate Sedlar
Dario Baričević
Ivan Jurko
Marijana Kasalo
Anela Barišić
Dijana Barišić