Glazbeno stvaralaštvo, potakni se!

18_10_2007
Glazbeno stvaralaštvo, potakni se!

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je javni poziv za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Na ovaj Poziv mogu se prijaviti skladatelji ili skupine autora isključivo iz područja suvremene umjetničke glazbe...

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je javni poziv za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva

Rok: 04. studeni 2007.
Organizator: Ministarstvo kulture RH
web: www.min-kulture.hr

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti skladatelji ili skupine autora isključivo iz područja suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2006. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.

Skladbe se prijavljuju u sljedećim kategorijama:

  1. glazbeno-scenska djela
  2. orkestralna djela
  3. vokalno-instrumentalna djela
  4. komorna djela
  5. solistička djela
  6. zborska djela
  7. elektronička djela
Prijavi se obvezno prilaže partitura, odnosno digitalni zapis za elektroakustičke i multimedijalne skladbe. Prijavi se obvezno prilaže izjava o godini nastanka i trajanju djela.  Jedan autor ili grupa autora mogu prijaviti najviše dvije skladbe.  Prijavljene skladbe ocjenjuje Stručno povjerenstvo koje imenuje ministar kulture. U svakoj kategoriji iz točke II. moguće je dodijeliti dva ili više poticajnih iznosa. Ako u nekoj od navedenih kategorija nema prijavljenih skladbi ili prijavljene skladbe ne udovoljavaju kvalitetom, moguće je povećati broj stimulacija u ostalim kategorijama. Nedovršene skladbe i one didaktičke naravi neće se razmatrati. Poticajni iznos određuje ministar kulture na prijedlog Stručnog povjerenstva.

Skladbe treba predati ili poslati preporučeno na adresu:
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2, 10 000 Zagreb
s naznakom „Javni poziv za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva“.