Izmijenjeno lice Zemlje

12_10_2007
Izmijenjeno lice Zemlje

Pokrenut je foto natječaj na temu Izmijenjeno lice Zemlje, s ciljem podizanja svijesti među mladim stanovnicima planete. Svaki se sudionik poziva da prijavi jednu fotografiju u boji koja je osobno svjedočanstvo kako se, na pozitivan ili negativan način, rapidno mijenja krajolik Zemlje.

International Geoscience Programme pokrenuo je foto natječaj na temu Izmijenjeno lice Zemlje, s ciljem podizanja svijesti među mladim stanovnicima planete. Natječaj je otvoren mladima između 15 i 20 godina.

Svaki se sudionik poziva da prijavi jednu fotografiju u boji koja je osobno svjedočanstvo kako se, na pozitivan ili negativan način, rapidno mijenja krajolik Zemlje. Fotografija bi trebala ilustrirati jednu od deset tema odabranih s popisa Međunarodne godine planete Zemlje. Fotografije mogu portretirati ruralne ili urbane prizore koji prikazuju promjene pejzaža uzrokovane prirodnim fenomenima ili ljudskom intervencijom.

Svaki dobitnik osvaja dvije knjige u izdanju UNESCO-a: Explaining the Earth i The Changing Face of the Earth. Imena 40 pobjednika objavit će se u travnju 2008. u časopisu A World of Science te portalu UNESCO-a.

prijave: do 31. siječanj 2008.
vrijeme: 12.10.2007. - 31.1.2008.
organizator: International Geoscience Programme, IGCP / A World of Science