Suvremenost medija keramike

21_09_2007
Suvremenost medija keramike

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) raspisala je natječaj za sudjelovanje na izložbi. Ideja projekta je dokazati suvremenost medija keramike (i materijala gline) u suvremenoj vizualnoj umjetnosti. Rok za prijavu je 23.10.2007.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) raspisala je natječaj za sudjelovanje na izložbi "Oblik, zvuk, svjetlo, pokret - razine zbilje" - multimedijski, interdisciplinarni, selektirani projekt.

Ideja projekta je dokazati suvremenost medija keramike (i materijala gline) u suvremenoj vizualnoj umjetnosti.

Preporučuju se u ovom projektu propitati zajedništva keramike sa svim materijalima i svim medijima moderne i suvremene umjetnosti - s ready-made objektima i pronađenim predmetima (object trouvés – predmeti memorije), s fotografijom, sa svjetlom (neon, fluo, staklo, ogledala), sa zvukom (bilo da keramički predmeti stvaraju zvuk, ili da je u njima ugrađen ton ili šum), s mehanizmom, kako bi se realizirao kinetički objekt, s videom; kompjutorska simulacija, a sve uz preporuku ambijentalnog osmišljavanja u prostoru, u duhu suvremenih multimedijalnih oblikovnih sinergija – instalacija.

Radovi će biti selektirani putem fotografija koje moraju biti snimljene i na CD – ROM-u, u formatu za tisak, odnosno u jpg ili tif formatu i u rezoluciji od 300 dpia. Na selekciju ne donosite originale radova!

Za izložbu je potrebno uplatiti i kotizaciju od 200 kn (umirovljenici 100 kn) za članove ULUPUH-a, a za umjetnike izvan ULUPUH-a 300 kn. Odbijenim autorima kotizacija se ne vraća. Prijavnici je obavezno priložiti i potvrdu o plaćenoj članarini svome udruženju.

Rok za prijavu je 23. listopad. 2007.

Prijaviti se može do tri rada. Materijali sa ispunjenom prijavnicom se predaju na adresi:
ULUPUH
Vlaška 72
Zagreb

Više info na linku.