Plakat "Helvetica u Hrvatskoj"

27_09_2007
Plakat "Helvetica u Hrvatskoj"

Iskažite kreativnost kroz plakat, na temu Helvetica u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren za osobe od 18 do 40 godina, koje se profesionalno bave dizajnom i oblikovanjem sredstava vizualnih komunikacija ili studiraju vizualne komunikacije, dizajn i srodne im vizualne umjetnosti.

HSM Informatika d.o.o. uz potporu Muzeja suvremene umjetnosti želi vas potaknuti da iskažete kreativnost kroz plakat, na temu Helvetica u Hrvatskoj.

Javni natječaj za plakat pod nazivom ‘Helvetica u Hrvatskoj’, namijenjen je profesionalnim dizajnerima. Natječaj je otvoren za sve fizičke osobe od 18 do 40 godina, koje se profesionalno bave dizajnom i oblikovanjem sredstava vizualnih komunikacija ili studiraju vizualne komunikacije, dizajn i srodne im  vizualne umjetnosti.

Tehničke specifikacije:

  •  Plakati se predaju u digitalnom obliku kao (high quality print, 300 dpi) PDF dokumenti A3 formata i kao tiskani plakati A3 formata, vertikalne orijentacije te će samo takvi radovi biti žirirani.
  • Svaka osoba ima pravo prijaviti najviše 3 rada.
  • Očekuju se plakatna rješenja u kojima ćete koristiti elemente vizualnog identiteta Hrvatske što ne isključuje sve drugo, primjerice upotrebu crne ili sive boje. Očekuju se tipografska rješenja te svaki plakat treba sadržavati neku od pozitivnih inspirativnih misli izraženih kroz Helveticu.
  • Plakat treba biti potpisan ‘Dizajn: Ime Prezime’

Formular za prijavu dostupan je isključivo na stranicama organizatora natječaja www.hsm.hr

Prijava sadržava: Ispunjen formular za prijavu, originalan rad na zadanu temu (nastao ne ranije od 01.siječnja ‘07), kratku biografiju (do 100 riječi), kratko obrazloženje ideje i tehnike izvedbe plakata.

Pobjednika će proglasiti i dodijeliti mu nagradu žiri u sastavu: Boris Ljubičić, Snježana Pintarić i predstavnik sponzora natječaja.

Autoru plakata kojeg žiri ocijeni najboljim, bit će dodijeljen Adobe Creative Suite3 Master Collection paket u protuvrijednosti 32.000 kn nakon 31. listopada.

Direktorica HSM Informatike je najavila izložbu najboljih radova, izradbu kataloga te moguću izradbu kalendara s radovima za 2008. Također postoji mogućnost da Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu neke radove otkupi za svoj fundus.

Prijave do 31.10.2007.


Natječajne radove slati na:

mail: [email protected]

ili na adresu:
HSM Informatika
Ulica  grada Mainza 19, 10 000 Zagreb

Službeni pravilnik natječaja možete naći na www.hsm.hr