Nawikni se na wiki

23_09_2007
Nawikni se na wiki

Tema ovogodišnjeg Webfestivala je wiki, kolaborativni alat za jednostavno editiranje i objavu teksta na Internetu. Cilj je potaknuti stvaranje novih stranica i sadržaja u wikiju na hrvatskom jeziku. Na natjecanje se mogu prijaviti wikijevci koji žele predstaviti svoje radove.

Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu, popratno je događanje CARNetove korisničke konferencije. Tema ovogodišnjeg Webfestivala je wiki, kolaborativni alat za jednostavno editiranje i objavu teksta na Internetu. Na natjecanje se mogu prijaviti svi autori wikija koji žele predstaviti svoje radove. Pod sloganom Nawikni se na wiki, Webfestival 2007 bavit će se wikijem, kolaborativnim alatom za jednostavno editiranje i objavu teksta na webu, čija je primjena moguća kako za jednostavnu suradnju unutar malih timova, tako i za složene globalne projekte suradnje, poput poznate Wikipedije.

Cilj je Webfestivala 2007 da, uz prijave autora već gotovih wiki sadržaja, potakne stvaranje novih stranica i sadržaja u wikiju na hrvatskom jeziku. Na natjecanje stoga mogu biti prijavljene wiki stranice na hrvatskom jeziku. Moguće je da se wiki stranica, uz obavezni hrvatski jezik, vodi i na jednom ili više stranih jezika.

Autori se na natjecanje mogu prijaviti u tri tematske kategorije:

  • Wiki Labos (obrazovni i znanstveni sadržaji),
  • Wiki Atelje (umjetnost, kultura, stvaralaštvo, kreativne aktivnosti i sl.) i
  • Wiki (Re)Publika (zajednica, društvo, društvene aktivnosti).
Prijavljene wikije će ocjenjivati Ocjenjivački sud Webfestivala, a nagrađena će biti prva tri mjesta u svakoj kategoriji. Osim toga, korisnici će, između finalista, imati prilike glasati za svog favorita. Wiki s najviše glasova osvojenih na taj način, osvojit će 'Nagradu publike'.

Prijave: do 01.10.2007. godine u 23:59 sati


Više o prijavama i natjecanju