Tri četvrtka i utorak s knjigom

18_09_2007
Tri četvrtka i utorak s knjigom

Večerašnjom promocijom zbrike pjesama Bojana Žižovića započinje književni program koji će se narednih mjesec dana odvijati u klubu Ghetto. Među Žižovićevim objavljenim pjesmama nalaze se i one koje je na svojim albumima uglazbio Franci Blašković.

Večerašnjom promocijom zbrike pjesama "U slučaju da ne postoji" započinje književni program koji će se narednih mjesec dana odvijati u klubu Ghetto. Na promociji će prisustvovati i sam autor zbirke, pulski pjesnik i novinar Glasa Istre, Bojan Žižović . Među objavljenim pjesmama nalaze se i one koje je na svojim albumima uglazbio Franci Blašković, odnosno njegov bend Gori Ussi Winnetou. Žižović je do sada za Gori Ussi napisao 88 pjesama koje se nalaze na posljednjih 19 ploča.

U narednom periodu slijede promocije...


Poglavnikova bakterija


četvrtak, 20.09.2007.
Poglavnikova bakterija,
Boris Dežulović

I u ovoj knjizi Borisa Dežulovića prisutne su njegove karakteristične vrline: virtuozno pripovijedanje, originalan humor, vješto poigravanje s kojekakvim žanrovima, stilovima i diskursima. Nakon što je prvim romanom Christkind (2004.) osvojio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo, a drugim Jebo sad hiljadu dinara (2005.) širu čitateljsku publiku, Boris Dežulović (1964.) svojom prvom knjigom priča Poglavnikova bakterija zasjeda na sam vrh naše književnosti.



Eskimi


četvrtak, 11.10.2007.
Eskimi,
Damir Karakaš

Damir Karakaš autor je hvaljene zbirke priča "Kino Lika", za koju je na koricama urednik biblioteke Robert Perišić upozorio da je treba držati izvan domašaja djece, ali i malograđana. I dok prema toj zbirci Dalibor Matanić snima film, Karakaš je objavio novu knjigu priča. Likovi iz "Eskima" naizgled su podrijetlom iz "Kina Like", ali više nisu na svom terenu i sad je sve drukčije: krenuli su hrabro naprijed, zauzimaju položaje, dozivaju se po gradu. Ipak, tim teškim karakterima teško se izraziti, oni pomalo lude u svojim stanovima, a kad napokon odluče reći nešto o sebi, onda već zamuckuju od bijesa.



Ex Yu rock enciklopedija


četvrtak, 25.10.2007.
Ex Yu rock enciklopedija,
Petar Janjatović

Enciklopedija obuhvaća period jugoslavenskog rocka od samih njegovih početaka (dakle ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća), preko raspada SFRJ, pa sve do 2000. godine. Osim posebnog dijela o tadašnjoj SR Jugoslaviji, obrađeni su i pojedinci te bendovi i iz bivših jugoslavenskih republika. Enciklopedija je ispisana na više od 700 autorskih stranica, obrađuje preko 350 jedinica, a opremljena je sa 250 crno-bijelih fotografija.