I za erotičare i amatere

14_09_2007
I za erotičare i amatere

U subotu počinje 12. izdanje Split Film Festivala. Poseban interes javnosti već je privukao program pod nazivom Blue Night - program erotskih art filmova. Programom No Selection mladim kreativcima i umjetnicima pruža se prilika da imaju svojih pet minuta na Festivalu.

U subotu, otvaranjem u kinu Bačvice, počinje 12. izdanje najstarijeg međunarodnog godišnjeg filmskog festivala u zemlji – Split Film Festivala. Do 22. rujna filmski program ponudit će naslove za svaki karakter, teme za dublje promišljanje kao što su represije, pitanje poštovanja, ljudskog dostojanstva, slobode i nasilja, te originalne tehnike za nove vidove kulture. Između ostalog prikazat će se hrvatske premijere filmova mađarskog redatelja Bele Tarra, Kim Ki-Duka, Chantal Akermana.



I ne samo film


Projekcije će se vršiti na tri lokacije, u kinu Karaman, na Bačvicama te u Zlatnim vratima. New media izložba bit će u Domu mladeži (MKC), projekcije No selection u klubu Ghetto, dok će se izložba Ivana Faktora otvoriti u Staroj gradskoj vijećnici.


Začin erotike



Poseban interes javnosti već je privukao program pod nazivom Blue Night: program erotskih art filmova koji odgovara tendencijama suvremenog društva, ali s umjetničkim dodirom erotiku oblikuje u zaokruženu art cjelinu.


Prizor iz filma Snuff 102


Šansa za amatere



Šansu za prikazivanje amaterskih ostvarenja svakom prijavljenom pružit će program No Selection. Mladim kreativcima i umjetnicima pruža se jedinstvena prilika da imaju svojih pet minuta na Festivalu. Pristigli radovi će se bez(!) selekcije za vrijeme festivala prikazivati u klubu Gettho od 21 sat do ponoći. Prijave (autor, naslov, trajanje) slati na [email protected] ili faksom na broj 021.539.700 ili usmeno, izravno u klubu. Prihvaćaju se svi formati, pod uvjetom da su na DVDu.


Tečaj



Poznati armenijski redatelj Don Askarian održat će dvodnevni (po 3 sata) majstorski tečaj. Pozvani su svi zainteresirani, bez obzira bave li se aktivno filmom ili su zaljubljenici u medij. Tečaj je besplatan, broj polaznika je ograničen, ali točan termin još nije određen.


www.splitfilmfestival.hr

splitfilmfestival.blog.hr