Javni uvid u izmjene GUP-a

23_08_2007
Javni uvid u izmjene GUP-a

U prizemlju Banovine u tijeku je javni uvid u predložene izmjene i dopune splitskog GUP-a. Tekstualni i grafički dio može se pogledati do 4. rujna ove godine svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

U prizemlju Banovine u tijeku je javni uvid u predložene izmjene i dopune splitskog GUP-a.
Tekstualni i grafički dio može se pogledati do 4. rujna ove godine svakog radnog dana od 9 do 14 sati.
Primjedbe, odnosno pisana očitovanja, upućuju se Gradu Splitu, Odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša.

Radna mjesta

Riječ je o prvim izmjenama i dopunama GUP-a koji je na snazi od kraja prošle godine. Gradski čelnici tvrde da su u izmjene ušli kako bi omogućili pokretanje gospodarskih projekata i lakše provođenje planskih odredbi, ali i da bi se pojednostavnila procedura.

Gradonačelnik Ivan Kuret tvrdi kako će ove izmjene omogućiti otvaranje novih 5000 radnih mjesta već sljedeće godine.
Izmjenama je obuhvaćena Zapadna obala gradske luke, gdje se omogućava rekonstrukcija zgrade Banovine, odnosno i gradnja podzemnih garaža i prije realizacije projekta pretvaranja tog objekta u hotel. Omogućava se i rekonstrukcija hotela Ambasador, a Željku Kerumu proširenje hotela Marjan na parkiralište sa sjeverne strane.

POS na Kili

Na Ravnim njivama omogućava se gradnja zgrade u kojoj će biti uprave svih gradskih javnih poduzeća. Na Pujankama će se jednim natječajem riješiti i prostor Končara i ulaza u grad.

Na Kili će se graditi zgrade s POS-ovim stanovima. Na Brniku Antoniotrade moći će uvesti investitora za gradnju CityOne objekta.

Pazdigrad će dobiti osnovnu školu sa zatvorenim bazenom, a POŠK-ov bazen na Zenti će se natkriti.
Agrokor će moći uz Poljičku cestu graditi hotel, trgovački centar i kinodvorane. Izmjenama GUP-a “ispravit” će se ulična mreža na TTTS-u.
Večernji list, Slavica Vuković