Šok kulture

21_08_2007
Šok kulture

Ljetna financijska konstrukcija je sve klimavija, dana godišnjeg odmora je sve manje, ispitni rokovi i prvi dani škole su sve bliže...  Tko može, nek' napravi posljednji trzaj i potegne do Zadra - Kultur shock (punk, balkanski etno, ciganski folklor i prljavi rock'n'roll)

Ljetna financijska konstrukcija je sve klimavija, dana godišnjeg odmora je sve manje, ispitni rokovi i prvi dani škole su sve bliže... Tko može, nek' napravi posljednji trzaj i potegne do Zadra.

U organizaciji udruge Z.V.U.K., 22. kolovoza u Zadru se održava koncert američke grupe Kulturshock uz goste Unutrašnja emigracija (BIH). Ulaznice u pretprodaji (zadarski kafići Zodiac i Kantun) su 30kn, a  na dan koncerta 40kn.


Suluda kombinacija punka, balkanskog etna, ciganskog folklora i prljavog rock'n'rolla, pod imenom KULTUR SHOCK, koju čine dva Bosanca, dva Amerikanca, Bugarin i Japanac već godinama su atrakcija underground scene Seattlea i velikih svjetskih festivala. Od strane američke glazbene kritike definirani su kao balkan punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music, dok bi se ovdje za njih moglo reći da su sevdah na distorziji. Nakon brojnih turneja i nastupa po Americi i Europi i dijeleći pozornicu sa Gogol Bordellom, Iggy Popom, The Wailersima, Joan Baez, Sky Cries Mary i drugima, dolaze ponovo i na naše prostore.

www.kulturshock.com
www.myspace.com/kulturshock
www.koolarrow.com