OutRock na 3 x 07

06_07_2007
OutRock na 3 x 07

Festival zamišljen je kao doprinos ljetnjoj kulturnoj ponudi jer, vjerovali ili ne, to je prvi takav međunarodni projekt nezavisne glazbe u Splitu, što je za drugi grad po veličinu u Hrvatskoj nedopustivo. Već sada postoje tendencije da se proširi i postane još veći!

Festival OutRock koji se održava sutra 07.07.2007. u kinu Bačvice, zamišljen je kao doprinos splitskoj ljetnjoj kulturnoj ponudi jer, vjerovali ili ne, to je prvi takav međunarodni projekt nezavisne glazbe u Splitu, što je za drugi grad po veličinu u Hrvatskoj nedopustivo. Iz organizatorske agencije Monomedia poručuju kako već s prvim izdanjem festivala postoje tendencije da se proširi i postane još veći, sa mnogo zvučnijim imenima i većim brojem ljudi koji bi hrlili ljeti u Split, koliko to okolnosti budu dopuštale. Nadaleko je poznato da Split nema potrebnu infrastrukturu i logističku podršku za takvo nešto.

Svi u kino Bačvice!

Zvijezde večeri su NoMeansNo, skupina iz Kanade koji su priznati kao jedni od utemeljitelja pravca nazvanog post–punk. Njihov je jedinstveni zvuk hrvatska publika već imala prilike slušati u nekoliko navrata, no po prvi put u Splitu. Iako imaju iza sebe 6 studijskih albuma, brdo singlova i preko 20 godina karijere... Nadaleko je poznat njihov beskompromisni nastup i neprikosnovena energija kojom jednostavno ruše sve pred sobom, iako su već u poznim godinama. Njihov glazbeni hibrid sastoji se od utjecaja punka,jazza, i rocka sa vrlo čvrstom ritam sekcijom.

Uz njih sviraju i ne manje važni Overflow, Slovenci PSYCHO-PATH i domaćini No Comment, tvrdokorni pioniri splitske alternativne glazbe, čime je cjelovečernja zabava u kinu Bačvice zagarantirana...