Prodat čovika…

06_06_2007
Prodat čovika…

U petak, 8. lipnja, u 18 sati, u Info zoni splitska Organizacija za integritet i prosperitet OIP priredit će javno predavanje "Suzbijanje trgovine ljudima" na kojem će pravnica Marta Mileta i sociologinja Meri Omazić zainteresiranima približiti tu problematiku.

U petak, 8. lipnja, u 18 sati, u Info zoni  splitska Organizacija za integritet i prosperitet OIP priredit će javno predavanje "Suzbijanje trgovine ljudima". Tom će prigodom pravnica Marta Mileta i sociologinja Meri Omazić zainteresiranima približiti problematiku vezanu uz fenomen trgovine ljudima.


Predavanje je namijenjeno prvenstveno mladima, aktivistima i volonterima, ali i svima ostalima koji uočavaju rastući utjecaj ove pojave u suvremenom hrvatskom društvu.

Službena brojka od 47 identificiranih žrtava obuhvaća hrvatske državljan(k)e iskorištavane u Hrvatskoj i u zemljama Europske unije te strane državljane kojima je Hrvatska bila zemlja iskorištavanja ili samo zemlja tranzita. (…) Od ukupnog broja identificiranih žrtava njih 14, ili gotovo trećina, hrvatski su državljani/ke. (…)Najmlađoj hrvatskoj žrtvi trgovanja ljudima u trenutku identifikacije bilo je 16 godina, a stranoj samo 13 godina, a u najvećem broju slučajeva imaju između 18 i 25 godina.